algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

La Funerària té encara un deute de sis milions de l'època del PP

Liquida el 2009 amb un superàvit de 325.000 euros, però encara arrossega la mala gestió que va fer possible viatges i menjars de Sans i Collado amb fons públics ara investigats per la Fiscalia

L'Empresa Funerària Municipal de Palma, malgrat haver liquidat el 2009 amb un superàvit de 325.000 euros, encara arrossega un forat de sis milions. Aquest endeutament acumulat prové del "dispendi" i les "depeses desorbitades" que es van fer dins l'empresa durant la legislatura anterior.

Com se sap, la Fiscalia n'investiga ara la gestió per un presumpte cas de corrupció i malversació de fons públics per part de l'anterior presidenta de l'empresa i encara regidora del PP, Marina Sans, i l'exgerent Óscar Collado.
Així ho varen explicar ahir la presidenta i regidora de Salut, Begoña Sánchez, i l'actual gerent de la Funerària, Joan Martí, durant la presentació dels resultats del pla de sanejament que s'està desenvolupant a l'empresa des de 2008.

El gerent va apuntar que, entre altres mesures per reduir despesa, s'havia retallat un 95% el cost de menjars i viatges d'alts càrrecs, un fet molt habitual entre la precedent direcció de l'ens. Des del 2003 fins al 2007, la Funerària es va gastar només en menjars i sortides uns 66.000 euros anuals. És a dir, més de 260.000 euros en quatre anys. Així, s'ha passat d'invertir 15.000 euros en aquest capítol l'any 2008 a només 2.300 euros el 2009.

La regidora va assenyalar que, tot i així, l'EFM ha aconseguit remuntar la situació de fallida en què es trobava, entre altres motius, perquè el pla de sanejament preveia "importants mesures d'austeritat i de control de la despesa corrent".

Segons Sánchez, actualment s'han reduït al mínim les despeses derivades de viatges, relacions institucionals i publicitat; s'han disminuït les hores extra; s'ha llevat el cotxe oficial i han baixat les despeses de jardineria i manteniment.

Per contra, va afegir que s'ha fet feina per augmentar els ingressos agilitant la reversió de tombes (posar a la venda les que queden buides). Per tot això, Martí va especificar que les vendes han pujat 467.000 euros i els ingressos per aquest concepte s'han incrementat amb 175.000 euros respecte de 2008. A banda, el gerent va indicar que també havien augmentat els ingressos, perquè l'activitat desenvolupada ha estat lleugerament superior a la de 2008. Així, el nombre de serveis funeraris totals ha crescut un 7% aproximadament. Això inclou un augment d'incineracions d'un 10% respecte de l'any passat i un descens dels trasllats del 9%.

Reducció de plantilla
Així mateix, el pla de sanejament incloïa una retallada de plantilla. Sobre aquest tema, Sánchez va explicar que l'empresa ha pogut estalviar 326.000 euros en despesa de personal.

En aquest sentit, han davallat un 30% les hores extra respecte del 2008, s'ha reduït la plantilla de dues persones i els costos derivats de contractacions temporals i baixes de personal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris