cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Ben Amics lliura demà els premis Siurell Rosa i Dimoni Rosa

L'acte per la reivindicació gai comptarà amb Vivian Caoba i Mònica Borràs, actuacions musicals i la lectura del manifest

L'Associació de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB) de les Balears, Ben Amics, que aquest any dedicarà els actes de l'Orgull LGTB a Palma a les reivindicacions de les persones transsexuals, celebrarà matí els premis Siurell Rosa i Dimoni Rosa a la Gala de l'Orgull 2010, que estarà dirigida per Vivian Caoba i Mònica Borràs i comptarà amb actuacions musicals i la lectura d'un manifest. Amb el lliurament d'aquests tradicionals guardons, els votants, a través de la web de Ben Amics premien la lluita en favor dels drets LGTB (Siurell Rosa) i reproven les actituds homófobas i transfóbicas de persones o entitats (Dimoni Rosa).

En concret, els nominats d'aquest any al Dimoni Rosa són Intereconomia TV -per la campanya '364 dies d'Orgull de la gent normal i corrent' -, l'Institut de Política Familiar de les Balears -per la denúncia presentada contra de la participació d'uns al·lots en la lectura del manifest de l'Orgull LGTB 2009 a Palma- i el secretari d'Estat de la Ciutat del Vaticà, el cardenal Tarcisio Bertone -per les seves declaracions afirmant que els abusos sexuals de sacerdots catòlics contra menors no han de veure amb el celibat sinó amb l'homosexualitat. D'altra banda, aspiren a aconseguir el Siurell Rosa 2010, el programa 'Capicua' d'actualitat LGTB que emet IB3 Ràdio -per abordar la realitat del col·lectiu LGTB a les Balears-, l'endocrinòleg de Son Dureta Santiago Tofé Povedano -per constituir-se com un autèntic referent en l'atenció sanitària a les persones transsexuals- i la monja benedictina Teresa Forcades -per reclamar públicament el final de les actituds homòfobes de la Jerarquia de l'Església Catòlica.

A l'acte assistiran l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo; la consellera d'Assumptes Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago; el director general de Joventut, Joan Ferrà; la directora insular d'Igualtat, María José Varela; i el director de Serveis Socials del Consell, Jesús Mullor, entre altres autoritats i representants sindicals. Es pot recordar que en l'edició del passat any van ser nomenats al premi Dimoni Rosa el col·legi Madre Alberta -en permetre que en una xerrada donada en el seu centre s'explicàs l'homosexualitat com una "malaltia " -, mentre que la Reina Senyora Sofia va ser 'nomenada' per les seves declaracions qüestionant la legitimitat del matrimoni entre persones del mateix sexe i "menyspreant" la manifestació de l'Orgull. Per la seva part, el bisbe de Mallorca Jesús Murgui va optar al guardó per haver-se mantingut al costat de les actituds "homófobas radicals" de la jerarquia catòlica.

D'altra banda, els nominats al premi Siurell Rosa (que reconeix el suport a la lluita per la igualtat de les persones LGTB) van ser el pare que va denunciar l'episodi d'homofòbia en el centre Madre Alberta, Josep Benet; el Tribunal Suprem, pel seu rebuig a què els jutges i jutgesses puguin declarar objecció de consciència per no celebrar casaments homosexuals, i l'Institut Balear de la Joventut per la posada en marxa del Centre d'Assessorament sobre la Salut Jove del qual forma parteix Ben Amics per informar sobre diversitat afectiu-sexual.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per un, fa mes de 10 anys
Més cursets d'ortografia i gramàtica i menys criticar als altres!!! va per tu el relicario!
Valoració:8menosmas
Per el relicario, fa mes de 10 anys
Estimadísimis amics de la Rossa. o del psoe que vos ha donat llicéncia per porer-vos casar y supós que dintre de poc vos subvencionará l'operació per canviar el pito o viceversa així com subvenciona o dona sensa recepta la piíndola del día después dse haver-ho fet per plaeeer o per berrinar sencillament , faltaria más.Idó - estig molt content de que vos sentigueu orgullosos en la cosa vostra amb les vostres inclinacions naturals -que llastimosamentcasi sempre son sexuals- Ara m`heuriu de dir com es fà pers senir i aquest orgull per que jo em sent molt famallut i màgradaría ficar´-la sempra pero crec que aixó meu no es molt normal és més bé una sortida de botador pero m'agraden ses dones i les duria totes al catre. que pug fer per sentirme orgullós ? ¿puc esta orgullós o més be hauría d'anar al metge per que m'orienti un poc i em possi en tractament¿ he de tirar la cap al toro y ciaga quien caiga. ? teng altres inclinacions pero son inconfesables no en puc estar molt satisfect de sentir-les. Vos compreng idó floretes del desert .
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris