algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

El ple del consens

L'equip de govern i l'oposició s'aproven les 156 propostes presentades en el debat de la ciutat. El PSOE i el Bloc donen suport a la reducció del 25% d'alts càrrecs. PP i UM avalen la congelació de l'IBI i les taxes

49912

Per primera vegada en moltes legislatures, els grups polítics de l'Ajuntament de Palma varen ser capaços d'aprovar ahir amb consens i unanimitat totes i cadascuna de les propostes presentades per tots els partits polítics. En aquest mandat, una situació semblant no es recordava, i encara menys des que l'equip de govern d'Aina Calvo hi està en minoria.

Ahir, emperò, durant el ple extraordinari com a conclusió del debat sobre l'estat de la ciutat, va quedar demostrat que és possible aparcar les diferències, malgrat que només sigui per un dia. Entre tots els partits sumaven 159 propostes (84 del PSOE, 28 del Bloc, 30 del PP i 17 d'UM). D'aquestes, 107 varen ser aprovades per unanimitat; la resta, per majoria i només tres foren ser retirades de l'ordre del dia. Però a més de les 49 proposicions que no eren per unanimitat, just cinc varen tirar endavant amb la complicitat de PP i UM i amb els vots en contra de l'equip de govern (PSOE i Bloc). Entre aquestes, l'oposició va tornar a insistir a modificar el PGOU per poder ubicar el recinte firal en els terrenys de Son Bordoy, al Molinar, tot i que l'equip de govern ha informat en diferents ocasions que això és inviable per llei. En tot cas, PP i UM donaren suport a congelar per al 2011 la revisió del cadastre per no incrementar els rebuts de l'IBI, congelar els preus i les taxes públiques.

Entre les propostes del PP, l'equip de govern donà el vistiplau a la reducció del 25% d'alts càrrecs de confiança que únicament responguin a interessos polítics i quotes de poder. El portaveu del PSOE, José Hila, va justificar aquesta decisió dient que Cort ja els ha reduït un 21%, per la qual cosa l'acord es complirà retallant el tant per cent que falta.

A banda, també es va acordar paralitzar la reforma del mercat de Pere Garau. Aquesta havia estat demanada en anteriors ocasions pel PP per la falta de consens entre veïns i comerciants. però l'equip de govern la va justificar a causa de la crisi.

Així mateix, es va aprovar per unanimitat la revisió global del PGOU, destinar més inversió a Son Gotleu, la publicació a la web de l'Ajuntament dels costos en publicitat i propaganda de Cort, i fer un aparcament a la plaça del Progrés, entre d'altres.

Pel que fa el Bloc, l'oposició va acceptar revisar la proposta de la botellada i incrementar els recursos per prevenir la problemàtica. Els portaveus del PSOE i Bloc, José Hila i Eberhard Grosske, van qualificar d'"històric" el ple d'ahir pels acords assolits amb el compromís de complir tots els que es puguin a un any de les eleccions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris