algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Queda molt per fer, a més dels carrils bici

Alguns conductors i vianants encara no respecten els ciclistes, que també es preocupen força pels robatoris

Aquells qui fan servir la bicicleta com a vehicle de transport habitual valoren de manera molt positiva la implantació dels carrils bici. Amb tot, la majoria coincideixen dient que queda molta feina a fer per normalitzar aquest mitjà de transport a Palma. Just despús-ahir Cort feia un primer balanç d'usuaris del carril d'Avingudes dient que el mes de juny s'hi feien un miler de trajectes de mitjana cada dia.

Carles Valentí, membre del col·lectiu de ciclistes més reivindicatiu de Palma, la Massa Crítica, fa servir la bici per anar a treballar i destaca que "s'ha avançat moltíssim de fa vuit anys ençà". Amb tot, diu que encara queda perquè vianants, conductors i ciclistes s'adaptin uns als altres. Reclama "paciència i respecte" a tothom, però explica que a vegades troba vianants caminant enmig del carril. Alguns perquè es despisten i no se n'adonen, i d'altres que ho fan expressament, que encara es riuen dels ciclistes que els ho recriminen.

Valentí també esmenta que una de les feines que manquen és l'ordenança de la bicicleta. Està molt d'acorda amb els carrils bici, però critica dos punts foscos: el de Blanquerna, que no està pintat amb un color diferent i que sovint no veuen els conductors i s'hi aturen; i el de davant l'escola de Sant Agustí, on els pares aparquen cada vegada que hi duen o van a cercar els nins del centre.

Per la seva banda Arena Petit, que ja fa quatre anys que fa servir la bicicleta gairebé cada dia, és poc usuària dels carrils bici perquè viu al centre, on no n'hi ha. Amb tot, nota molt i veu bé l'augment de ciclistes des que s'implantaren els vials. No creu que a Palma hi hagi grans problemes de convivència, tot comparant-ho amb Barcelona, on "em van atropellar i fins i tot em van arribar a escopir", diu.

Això sí, es queixa dels robatoris i que cada pic que aparca la ferma amb cadena, s'endú el seient i fins i tot el cargol que el fixa, perquè també solen robar-lo. Sobre això mateix, Guillem Colom, un altre ciclista convençut, explica que fa poc patí un intent de robatori i que, com que no li varen poder obrir el cadenat, li punxaren les rodes i li tallaren els frens. Creu que els robatoris són un dels principals problemes i afegeix que al carrer es respira "tensió" amb els ciclistes, que alguns vianants els miren malament o els critiquen quan circulen pel barri vell. Explica que manca pedagogia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris