algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

“Ni la crisi política ni l'econòmica han paralitzat Cort”

Calvo defensa la legitimitat del seu govern en minoria davant una oposició centrada en la crítica de la “debilitat” del Pacte, el model de mobilitat i cercar culpables de l'actual conjuntura

El darrer debat d'aquest mandat sobre l'estat de la ciutat a Palma es va convertir ahir en un intercanvi de retrets sobre els culpables de la crisi econòmica i la "il·legitimitat" de l'actual Govern d'Aina Calvo. Els discursos de tots els partits es van centrar en la conjuntura econòmica, el nou model de Ciutat i el govern en minoria a Cort. En canvi, la gestió cultural del Consistori va passar gairebé inadvertida.

La batlessa de Palma, Aina Calvo, va defensar la seva legitimitat com a primera vara davant els atacs de PP i UM sobre la inoperància del seu govern "debilitat" per les discrepàncies entre socis i la retallada d'ajudes socials de l'Executiu Zapatero. A més, va defensar la seva gestió a pesar que la difícil conjuntura econòmica i política hagin deixat en situació de "vulnerabilitat" l'acció de l'Ajuntament. "Som un govern en minoria que es manté per responsabilitat. La mateixa responsabilitat que el va dur a prendre el passat mes de febrer una decisió complicada però necessària. Una decisió inevitable".

El portaveu del PP, Julio Martínez, va utilitzar gran part del seu temps d'intervenció per recriminar les decisions preses per un govern que "no representa la ciutadania" i que incompleix els acords dels plens: "Davant la manca de suport democràtic a la seva batlia, com no s'havia vist mai en el nostre consistori, Calvo va optar per no respectar els acords plenaris... No es té en compte que és precisament el Grup Municipal Popular qui és majoritari en aquest consistori perquè així ho varen decidir els ciutadans democràticament".

Calvo va tallar amb aquestes repetides al·lusions reivindicant que "el grup majoritari de l'oposició té tot el dret del món a fer ús del seu dret a governar i jo no els he convençut que no l'exerceixin. Només demano que ens deixin governar i que no distorsionin la ciutadania". La batlessa va remarcar que "ni la crisi econòmica ni la crisi política han paralitzat l'Ajuntament de Palma". A més a més, Calvo va afegir que el seu equip sabia de "l'adversitat econòmica i ens havíem preparat per fer-hi front sense fer fallida, teníem i tenim un model de ciutat".

Tant és així que en la seva primera intervenció, la batlessa va anunciar que a partir del mes de setembre el Consistori revisarà el PGOU de la ciutat, després de 12 anys sense ser modificat amb l'objectiu de planificar "més i millor" la dotació d'equipaments dels barris, la preservació del paisatge, els espais urbans "oblidats", la forma de créixer. També va confirmar que el 2011 l'Ajuntament congelarà els preus, taxes i serveis públics, com ja ha fet en l'actual exercici.

En aquest context, Calvo va destacar que tot i les dificultats econòmiques, "hem fet més amb menys" i s'han començat a resoldre qüestions que "semblaven enquistades", com la urbanització de Bellavista, el palau de congressos i la rehabilitació del Camp Redó. La defensa dels carrils bici, l'eix cívic de Blanquerna i de Santa Catalina també van acaparar el debat igual que el parc de la façana marítima, que ja està desencallat. Tot i això, va reconèixer errors per "no haver estat capaços de resoldre" la situació del poliesportiu de Son Moix d'una manera "més ràpida i eficaç".

Calvo va passar per alt la corrupció. No li va fer falta. D'això ja se n'encarregà el PP: "Vull demanar disculpes als ciutadans que potser tinguin un sentiment de decepció amb la classe política, principalment amb aquella amb què se senten representats, el PP", va dir Martínez. Calvo va concloure dient que "entre l'esperança d'intentar canviar l'ordre de les coses i la por alimentada per aquells que s'estimen més que no canviï res, vam escollir l'esperança, i creis-me, ha valgut la pena".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris