algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Sense el Districte 54

L'Ajuntament de sa Pobla suspèn una de les festes més rellevants de l'estiu “per raons de seguretat i motius econòmics”. Estudiaran un altre format per a altres anys

Les festes de Santa Margalida i Sant Jaume queden enguany sense un dels actes més exitosos de l'estiu mallorquí: el Districte 54. Així ho anuncià ahir l'Ajuntament de sa Pobla, que "ha adoptat, per responsabilitat, suprimir la festa, sobretot, per raons de seguretat".

D'aquesta manera, l'equip de govern "s'ha replantejat que es dugui a terme un esdeveniment que genera molèsties i queixes per part dels veïnats" a causa del renou i l'estat en el qual queda el poble l'endemà de la festa a causa de la pràctica de la botellada a la via pública. De fet, els veïnats es mostraren descontents per les conseqüències de la vetlada de l'any passat.

No obstant això, des de la Sala destacaren el "greu risc que suposa per a la seguretat dels assistents, la majoria adolescents, segons informes de la Policia Local del municipi". Per altra banda, el regidor de Cultura, Lluís Socies, asseverà que la decisió de l'anul·lació de l'esdeveniment musical es deu també a "temes de pressupost", ja que la festa del Districte 54 suposa una inversió per part del Consistori de sa Pobla de devers 35.000 euros de la partida de festes i bauxes. Socies indicà que "en temps del Partit Popular arribà a costar fins a 80.000 euros i, fins i tot, un any feren un DVD".

L'edil pobler expressà que la que havia de ser la setena edició del Districte 54 no tenia "gaire voluntat de part de la societat de sa Pobla", ja que mitjançant una enquesta a través de la xarxa social Facebook "la meitat volia la festa, però l'altra la rebutjava".

Així les coses, Socies qualificà de "decisió arriscada però a consciència" la supressió de la festa nocturna a la localitat. En aquest sentit, la Sala ha informat el sector de la restauració per posar damunt la taula els motius de la suspensió de l'esdeveniment.

Des de l'oposició, el PSM (exsoci de govern municipal) té previst presentar en el ple extraordinari de demà una moció per fer un "téntol-canvi" amb la festa perquè "aquest 2010 es canviï per un altre tipus de festa, més barata, més cívica, més neta i més dirigida a la gent del nostre poble".

El Partit Popular, per altra part, instà el Consistori a "aplicar mesures correctores abans de retirar el Districte 54 amb més dispositius de neteja".

Alternativa
La Sala explicà que tot i la retirada de l'acte de les festes de Santa Margalida i Sant Jaume, "es treballa per oferir un programa ple d'activitats i actes per a totes les edats". El regidor de Cultura afegí que "n'estudiarem un format nou, que potser també hauria de canviar d'indret". A més, Socies afirmà que "s'haurien de prendre mesures de conscienciació per evitar la botellada.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per periquet, fa mes de 10 anys
No se com sa reglan es politics, cuan perille se seva paga lleven ses festes, pereix que equesta es inssivica , ¿pero ses altres?
Valoració:2menosmas
Per Sort Tomaseta, fa mes de 10 anys
Volia dir tres parelles de jovenets.
Valoració:4menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 10 anys
Em pareix molt encertada la decissió del govern municipal. A més de les justificades , manca de seguretat i moltes molésties pels poblers, el polítics no diuen que totes les festes (Sant Joan, L'Auba, l'Alborada, el Districte 54, etc..) no són més que reunions de joves per a beure, castigar-se la seva salut i emprenyar als veinats del poble corresponent. Si no hi hagues alcohol a aquestes festes no hi anirian ni els que donen el sus. Ja està bé d'esser hipòcrites, qui vulgui agafar un gat i pixar èls cantos que s'engati al corral de ca seva o al balcó i que es faci netes les rojades.
Valoració:4menosmas
Per Sort Tomaseta, fa mes de 10 anys
Tot i que contínuament segons Miquel Segura tot ho fan malament, en aquesta ocasió crec que han encertat, aquesta classe de festes no les haurien de permetre, tenc un amic meu que no podia accedir a caseva situat a un primer pis, en es mateix moment va trobar a s'escala a tres jovenets que estaven barrinat, i en acabar varen deixar es preservatius i tovallons escampades per terra.

A nes carrer que dóna a l'església, es pixat corria com si hagués prusquejat, fins i tot alguns defecaren a nes mateix carrer, esper que en aquesta ocasió en Miquel Segura estarà d'acord amb sa prohibició d'aquesta festa tan incívica. Per sa meva part enhora bona a nes qui ha tengut aquesta bona idea.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris