cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

Un detingut per estafar 190.000 euros a unes 500 persones amb l'Euromilió

És el responsable d'una empresa fundada a Palma que captava clients per participar en el joc europeu de loteria

La Policia Nacional de les Balears ha detingut un home de 50 anys per estafar almenys 190.000 euros en un any a 400 o 500 persones, a qui prometia una participació en el sorteig de l'Euromilió que no realitzava, dins d'una operació en la qual s'espera una allau de denúncies de perjudicats. El servei de control de jocs d'atzar de la policia judicial de les Balears va detenir ahir Juan B.A., qui ha passat avui a disposició judicial a Palma com a autor d'un presumpte delicte d'estafa relacionada amb el joc il·legal, segons informa avui aquest cos de seguretat en un comunicat.

Aquest individu és el responsable d'una empresa fundada el 2008, ubicada a Palma i dedicada als serveis d'atenció telefònica, i la seva principal activitat és la captació de clients per incloure'ls en penyes per tal de participar en el joc europeu de loteria. L'esmentada empresa captava clients per telèfon i de forma aleatòria, i va arribar a tenir uns 400 o 500 participants en tot Espanya, i oferia participar en el sorteig amb una aportació de 55 euros al mes de cada persona. Una vegada captat el client, se li enviava una carta de presentació on es detallaven totes les condicions de l'aposta.

En una de les seves clàusules es prometia la devolució de la quota mensual en cas de no resultar afavorits amb cap premi, una promesa que el detingut resolia ingressant cada mes a cada client entre 1 i 4 euros. L'empresa oferia cada setmana la participació en el sorteig mitjançant penyes de 99 persones i amb bons de 40 bitllets, omplerts, segellaments i certificats davant de notari, amb la qual cosa garantia bots d'entre 15 i 183 milions d'euros. L'estafa es produïa, indica la policia, quan el responsable de l'empresa no segellava els bitllets d'apostes en cap administració i es quedava amb els diners dels clients, previ descompte de presumptes despeses i comissions.

El detingut havia treballat abans en una altra empresa dedicada a la mateixa activitat, encara que legal, pel que coneixia els procediments necessaris per crear la seva i, davant de possibles inspeccions policials, incloïa en els seus comptes xifres negatives per deixar constància que la seva empresa tenia pèrdues. Utilitzava, per donar aparença de legalitat, el justificant de les apostes segellades per un notari, encara que aquest justificant corresponia a una de les dues úniques visites que va realitzar el fedatari per firmar una "Acta de manifestació", que no és més que una declaració sota la responsabilitat del manifestant de la certesa de certs fets, sense que cap notari pugui donar fe de la veracitat del plasmat.

Per això, el notari afectat ha presentat una denúncia contra aquesta persona, ja que a les cartes enviades als clients figuraven les seves dades com a dipositari de les bases del sorteig, originals i ben plantades, una cosa que no era certa. Per aquests fets, la policia ha rebut dues denúncies procedents de Tenerife i Guipúscoa, una d'interposada l'any passat i una altra fa uns dies. La llista de clients confiscada en el moment de la detenció de Juan B.A. n'ascendeix 261, que serien les persones que haurien pagat el mes de maig, si bé se sap que va arribar a tenir entre 400 o 500 participants.

De la mateixa manera, va arribar a comptar amb deu persones treballant per a ell, si bé en l'actualitat només estaven en actiu dos empleats i algun portava mesos sense cobrar la seva nòmina. El valor estimat del defraudat pot rondar els 190.000 euros l'un any, període en el qual el detingut no va comprar cap bitllet d'apostes i va continuar cobrant la quota mensual als seus clients, ingressant, d'aquesta forma, grans quantitats de diners. La policia destaca que la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions, a causa de l'allau de denúncies que podrien presentar persones que encara desconeguin haver estat estafades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris