nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

El delegat de GPB nega irregularitats en la concessió del parc de bombers

Federico Rodríguez afirma davant el jutge del cas Bomsai que era habitual tenir informació abans de la publicació de l'operació

49792

AppleMark

Ferran Aguiló

Federico Rodríguez Cerdá, conseller delegat de l'empresa GPB, que forma part de l'UTE concessionària del parc de bombers de Palma, ha negat davant del jutge irregularitats en aquest concurs i ha afirmat que era habitual tenir informació sobre aquests procediments abans de la seva publicació. Cerdá ha estat citat avui a declarar com a imputat pel jutge d'instrucció del "cas Bomsai", un cas de presumpta corrupció en el qual s'investiga la presumpta desviació de fons en l'adjudicació d'obres públiques per part del govern autonòmic del PP, principalment del nou parc de bombers de Palma i de la nova seu de la Conselleria de Salut.

El responsable de GPB està imputat d'un delicte de malversació a arrel, entre altres coses, d'un correu electrònic enviat a l'exdirector general d'Emergències Joan Pol el febrer de 2006, vuit mesos abans de l'anunci del concurs públic del parc de bombers, publicat en el BOIB l'octubre d'aquell any. A l'esmentat correu, que porta el títol "emergències", es fan observacions sobre el concurs de construcció i explotació del parc, així com reflexions sobre el seu model econòmic.

Segons un informe policial contingut en el sumari d'aquest cas, en un apartat relatiu a mitjans humans del correu destaca una frase que resa: "S'ha de fer referència a una gestora de projectes (ull no es coli Marxant Cosulting)", amb referència a una empresa a què s'hauria de vetar. Referent a això, Cerdá ha afirmat avui el jutge Juan Catany, en la seva extensa declaració de diverses hores, que era habitual conèixer aspectes dels concursos abans de la seva publicació, i ha afegit que si el del parc de bombers estava manegat, ell no va tenir coneixement d'això, segons han informat Efe fonts jurídiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris