muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Calvo promet no apujar les taxes municipals el proper any

En el debat de l'estat de la ciutat la batlessa ha anunciat a més la revisió del pla general per introduir-hi criteris de sostenibilitat

49832

La batlessa ha defensat la seva gestió al capdavant del Consistori ciutadà.

Ferran Aguiló - J. Torres.

La batlessa de Palma, Aina Calvo, ha promès avui que es mantindran els preus i taxes municipals i ha anunciat que l'Ajuntament començarà el setembre la revisió del pla general de la ciutat, dotze anys després de la seva última modificació, per introduir criteris de sostenibilitat.

En la seva intervenció en el debat de l'estat de la ciutat, Calvo ha assegurat que la revisió del pla general de la ciutat planificarà més i millor dotació d'equipaments de cara al futur, la preservació del paisatge, tindrà en compte els espais urbans oblidats i millorarà la forma de créixer, si és necessari créixer, ha puntualitzat.

En relació amb els impostos municipals, Calvo s'ha compromès a mantenir "tots els preus i taxes públiques". "Pel que depèn d'aquest Ajuntament ningú no pagarà més l'any que ve ni per l'IBI ni per cap altra taxa o servei municipal", ha promès.

La batlessa s'ha referit a la ruptura del pacte de governabilitat en l'Ajuntament, amb l'expulsió d'Unió Mallorquina el passat febrer, una decisió que ha qualificat de "inevitable", i ha assegurat que l'actual govern municipal és "vulnerable, però no feble".

Segons Calvo, ni la ruptura política ni la crisi econòmica no han paralitzat l'actuació del consistori.

"Havíem d'elegir entre l'esperança d'intentar canviar l'ordre de les coses i la por alimentada per aquells que prefereixen que no canviï res. Elegim l'esperança i, em creguin, ha valgut la pena", ha afirmat sobre la ruptura que va deixar el govern a les mans del PSIB i el Bloc per Palma.

Pel que fa a l'actuació de l'Ajuntament, Calvo ha subratllat que ja han començat "les obres de millora dels accessos a Palma" i ha destacat com a prioritat la necessitat de "reduir els 800.000 desplaçaments diaris amb cotxe particular".

Ha demanat disculpes per no haver pogut solucionar abans la situació del poliesportiu de Son Moix, un retard que ha atribuït a la dificultat per obtenir finançament. "Les obres es faran, però arribaran tard en comparació amb les molèsties de tres anys que no es veuran compensades", ha assegurat.

Entre els assoliments ha destacat que l'Ajuntament ha incrementat els ajuts d'emergència a persones amb necessitats en un 47%, ha obert nou centres de dia per a majors i tres escoletes i ha començat la rehabilitació de Camp Redó, conegut com el barri de Corea.

Calvo ha assegurat que el consistori ha preparat la ciutat per al canvi climàtic amb obres de recollida de pluvials i ha destacat la plantació d'arbres, la instal·lació de contenidors soterrats, la millora de l'enllumenat i la incorporació de nous agents a la unitat de Policia Nocturna. També s'ha instal·lat enllumenat a Son Roca i s'ha obert la biblioteca de S'Escorxador.

De cara al futur ha assenyalat que les obres del Palau de Congressos "avancen a bon ritme", i ha anticipat la dotació de serveis a la urbanització de Bellavista.

De la mateixa manera que l'eix cívic de Blanquerna "ha vençut els pitjors auguris", també el que està previst executar a Santa Catalina "superarà els temors inicials quan es finalitzi".

Altres compromisos que començaran a executar-se aquest any, segons Calvo, són "un gran parc verd en primera línia, el Corredor del Mar", emmarcat en el projecte de la Façana Marítima, i l'eix del Parc de els Vies que s'ampliarà també corredor verd.

Nombroses autoritats han assistit a l'obertura del debat de l'estat de la ciutat, entre les quals hi estaven les presidentes del Parlament, Aina Rado, i el Consell de Mallorca, Francina Armengol.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomàs, fa mes de 10 anys
Molt bé Aina, ets la millor batlessa que pot tenir Palma. Ànim i andavant, nosaltres i els nostre fills te necessiten per poder viure molts d'anys a Palma.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris