algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

A les Avingudes hi passen fins a 73 bicis cada hora

Cort fa públics els primers recomptes d'ús dels carrils bici. Per al juny calculen una mitjana de 996 trajectes cada dia i preveuen que creixi

Segons els comptes de l'Ajuntament de Palma, al mes de juny s'han fet una mitjana de 996 trajectes en bicicleta pels carrils bici de les avingudes. La xifra és el resultat de comptar els trajectes fets entre les 07.00 i les 22.00 de dilluns 31 de maig i els dos primers dies de juny. La jornada amb més trajectes va ser dimarts 1, en què s'arribà als 1.098 desplaçaments, una mitjana de 73,2 cada hora; o sigui, 6 bicicletes cada 5 minuts.

El regidor de Mobilitat, José Hila, valorà ahir positivament aquesta xifra, perquè és un creixement significatiu respecte dels anteriors mesos analitzats: el febrer, amb una mitjana diària de 460 trajectes, i el maig, amb 395. Això, segons Hila, vol dir que els palmesans fan servir més la bicicleta amb el bon temps, però també que s'acostumen progressivament a fer servir-la. De fet, els recomptes es varen fer només en dies feiners per centrar-se sobretot en l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport i no per a l'ús lúdic i esportiu.

Hila apuntà que, amb els càlculs fets, es podia estimar que el juny devers 30.000 bicicletes haurien passat per les Avingudes de Palma i assegurà que la xifra continuaria creixent els pròxims mesos. El recompte s'ha fet amb les càmeres de trànsit que filmen el cap de cantó entre l'avinguda d'Alexandre Rosselló i el carrer d'Enric Alzamora.
L'edil de Mobilitat també explicà que, amb la futura ordenança sobre la bicicleta, s'afrontaria un dels principals problemes dels usuaris d'aquesta mena de transport: els robatoris.

Digué que es plantejaven incloure a l'ordenança un sistema per identificar les bicicletes, de manera que en cas de robatori es puguin recuperar. Així mateix, manifestà que estudiaven la possibilitat que les bicicletes es puguin deixar als pàrquings municipals. De tota manera, l'ordenança no es començarà a tramitar fins al mes de setembre i Hila preveu que trigui entre vuit i deu mesos a enllestir-se. El regidor socialista apuntà, a més, que l'ordenança es duria al Consell Social, perquè totes les entitats poguessin dir-hi la seva.

Bicicleta pública
José Hila també parlà del servei de bicicleta pública, que com que forma part del pla E ha d'estar acabat abans del 31 de desembre. Explicà que no hi hauria un preu setmanal o mensual fix, sinó que els aparells es pagarien segons el temps d'ús i que esperaven que, com ha passat a altres ciutats, el servei multiplicàs per quatre l'ús de les bicicletes. Això no obstant, el model d'explotació encara no està tancat ni decidit i caldrà esperar per saber-lo segur.

Segons el regidor de Mobilitat, impulsar l'ús de la bicicleta és una qüestió de temps i confia que pugui llevar un percentatge de cotxes que, encara que sigui d'un 3% o un 4%, millori significativament la fluïdesa. Així mateix, assenyalà que mantenien l'objectiu d'arribar als 50 quilòmetres de carrils bici, tot i que ara n'hi ha 42 i enguany no s'hi han dedicat doblers.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Magres resultats, fa mes de 10 anys
Una bici per poc més d'un minut no és cap conquesta social. més aviat fa plorera. No s'han aconseguit els objectius de reducció de la contaminació i del trànsit amb aquestes xifres.
Valoració:1menosmas
Per Pep, fa mes de 10 anys
I espera,,, perquè de cada any serem més...
I sa gent que es queixava de tant carril bici, que si ens lleven aparcament, etc... s'ho veurà amb altres ulls.
Valoració:8menosmas
Per ca, fa mes de 10 anys
A llevant també volen vies verdes! Basta de carreteres i trens!
Valoració:5menosmas
Per X, fa mes de 10 anys
Pareix que vos han de forçar a ser més saludables ecològics. Només actuant com va actuar l'Ajuntament aconseguirem que vos canviïn el xip d'una vegada envers el concepte de Ciutat. És hora d'aconseguir un transport públic eficient que permeti accedir a Palma des de qualsevol banda i així poder tancar l'accés als cotxes.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris