algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Creix la tensió al centre antic pel renou nocturn

Suspenen alguns actes que els bars havien d'organitzar a les festes del barri. Tot i així, es mantenen els contactes

L'experiment Gerreria camina en direcció al fracàs. I és que la proliferació de bars ha generat una gran zona d'oci nocturn, però també uns alts nivells de renou el vespre. Tant és així que l'Associació de veïns de Can Amunt s'ha replantejat les relacions que manté amb el sector hostaler. "Hem rebut moltes queixes dels veïns", explica Ferran Tarongí, portaveu de l'entitat, "i l'estiu no es presenta gaire optimista". L'allau de queixes provocades pel renou, de fet, dugué a fer una assemblea moguda fa dos divendres. El resultat amarg fou la modificació del programa de festes de Can Amunt, que celebren les Postrinitàries de l'1 al 9 de juliol.

Precisament, han desaparescut aquelles activitats que organitzaven els bars com a contribució a les festes. Ha caigut la ruta martiana, amb disfresses, que s'havia de dur a terme dia 6. També es plantejà que no tingués lloc la revetla que organitzen els bars a la plaça de la Quartera, si bé finalment sí que es farà.

"Ofegar" el negoci
El descontent entre els propietaris de bars és més que evident. Tot i que no s'han trencat les relacions amb els veïns, l'ambient s'ha enverinat terriblement el darrer mes. Són molt els bars que han estat multats per la Policia Local per no recollir les terrasses abans de la mitjanit i creuen que els estan ofegant el negoci. Just, aclareixen, tot i que són ells en gran mesura els que han dinamitzat el barri.

Això no obstant, l'equilibri no és fàcil. No tan sols és qüestió de les terrasses (que ja mai no queden obertes més enllà de les 24.00 hores), sinó del renou que els joves creen al carrer. "El problema", insisteix Tarongí, un pic més, "no són pròpiament els bars, sinó la gent que crida pel carrer i van de bar en bar".

És per això que els bars s'hi han implicat. La recent creada associació de bars del centre antic ha engegat dues iniciatives. D'una banda, han contractat un mim que demana silenci a les colles de transeünts nocturns. Aquest actor característic es mou al llarg de la nit per diferents indrets del barri. D'altra banda, els bars mostraran cartells demanant respecte pel descans dels veïns i distribuiran pamflets amb el mateix lema.

Alguns propietaris de pubs, que també es reuniren d'urgència fa sis dies, han arribat, fins i tot, a proposar l'autoregulació, o sigui, tancar els bars més prest (ara poden obrir fins a les 02.30 hores de la matinada) i de manera voluntària. Una majoria de locals, però, rebutja la mesura. No debades, aquells que ho defensen són els que generalment tanquen més prest (mitjanit) i els que ho critiquen, els que ho fan més tard.

Mentrestant, el barri continua inaugurant nous bars (hi ha 16 noves llicències concedides per al 2010). Dijous obrí Clínica Veterinària, al carrer del Pes de la farina. S'espera que en breu, a més a més, obrí al mateix carrer el bar Es Mercat. Al carrer Corderia també s'inaugurarà un nou local i un altre a la travessera del carrer de l'Hostal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris