muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
17°

Cort té més de 78,6 hectàrees de sòl urbanitzable vacant

El PP intenta elevar a ple una requalificació en rústic sense els informes pertinents de la finca de la Creueta. Els terrenys ja tenien l'aprovació inicial

49836

Imatge d'uns terrenys a punt per a construir-hi.

Miquel Àngel Canals

Cort encara disposa de més de 786.000 metres quadrats (78,6 hectàrees) de sòl urbanitzable vacant distribuït en cinc polígons industrials de Palma sense necessitat de requalificar terrenys en sòl rústic.

Aquestes parcel·les estan situades a les àrees del polígon de Son Oms (més de 284.762 metres quadrats), Son Morro (amb quatre àrees de 149.500, 14.700, 5800 i 12.600 metres quadrats) i la zona de serveis de Llevant (amb dues àrees per urbanitzar de 22.180 i 151.400 metres quadrats). Les altres dues estan catalogades com a sòl urbanitzable no programat: uns 48.500 metres quadrats de Son Garcies i gairebé 96.700 metres quadrats situats a la zona de les Calafates.

El cas és que l'equip de govern va deixar sense elevar a ple durant la comissió d'Urbanisme una altra proposta del PP per requalificar uns terrenys rústics de 127.000 metres quadrats sense disposar dels informes pertinents. La zona afectada correspon a la finca de la Creueta, situada a la carretera del Coll d'en Rabassa a Son ferriol, al costat de les cotxeries que l'Empresa Municipal de Transports de Palma té al costat de Mercapalma. El portaveu del PSOE, José Hila, va justificar que no es pot elevar a ple cap modificació del PGOU sense els informes jurídics i tècnics que ho avalin.

Aquests terrenys ja gaudien de l'aprovació inicial de la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana, començada pel PP el mandat anterior. El 2005 l'oposició va començar la reclassificació urbanística de 127.000 metres quadrats de sòl rústic per albergar el segon polígon de vehicles de lloguer de manera paral·lela a la tramitació que es feia a Son Garcies Vell. La construcció es justificaria en la necessitat del sector de les empreses de vehicles de lloguer de disposar d'instal·lacions d'aquestes característiques per al desenvolupament normal de l'activitat. Paral·lelament a aquest polígon per a vehicles de lloguer, l'Ajuntament tramitava la de Son Garcies Vell.

En aquest cas, la tramitació ja es trobava més avançada, ja que la modificació del PGOU per reclassificar aquests terrenys de rústics a urbanitzables va ser aprovada provisionalment. En aquest cas, el nou polígon que va paralitzar l'actual equip de govern ocupava una superfície de 200.000 metres quadrats i permetrà l'emmagatzematge de 5.500 vehicles. En aquest sentit, durant la comissió, l'equip de govern va justificar que aquests solars de la zona de la Creueta s'haurien d'expropiar en sòl rústic per abaratir-ne el preu i servirien per ampliar els terrenys de les cotxeries de l'EMT.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris