cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Coses que passen (a Catalunya i a les Illes Balears)

Pepe Mantilla adverteix que les consultes sobiranistes són una manera de fer volar coloms, i Laporta afirma que cal que ens posem a treballar immediatament per a aconseguir que Catalunya sigui sobirana com més aviat millor. Mantilla va ésser promogut pels socialistes a la presidència de la Generalitat perquè era la persona escaient per a desactivar l'anti-espanyolisme dels catalans -una anormalitat genètica, probablement, segons Vallejo-Nájera- i, en comptes d'aconseguir-ho, s'ha convertit en el més eficaç col·laborador del Tribunal Constitucional en el generós i eficaç intent, dels juristes que en formen part, de rearmar l'independentisme.

Tocant a Laporta, continua regalant titulars als diaris, però a cada dia que passa és fa més evident que té tants de dubtes com ganes de comandar. Parlant i parlant, l'arròs s'estova. No defineix la seva ideologia, Laporta, i dóna peu a sospitar que tant li és peix com carn, dreta o esquerra, amb tal d'ocupar un lloc rellevant a la taula. En fi...!, del seu pa farà sopes. Però s'hauria de plantejar si el seu comportament és l'idoni, perquè l'electorat català és crític i fila molt prim.

I, a més a més, va per feina. El 48% dels catalans (els de la Catalunya estricta; els altres estem més sols que el pa eixut) s'han declarat partidaris de la independència. Si Madrid no estigués pendent del camí dubitatiu de la Roja o del tortuós de la banca, ja hauria fet bombardejar Barcelona tal com proposaven Espartero i Llorenç Villalonga. Tanmateix, amb quatre bombes no canviarien la realitat: la meitat dels catalans estan disposats a dir adéu Espanya, alhora que també s'acomiaden d'ERC tot fent un alè, perquè ara mateix, cas d'haver-hi eleccions, l'únic partit sobiranista de l'arc parlamentari perdria la meitat dels diputats que té. Equivocat o encertat, l'elector català raona. Cal dir que la seva consciència cívica és envejable...? Doncs ho diem.

Sobretot si el comparem amb el de les Illes Balears, que està disposat a donar un vot de confiança als conservadors perquè puguin continuar fent. El vicesecretari de comunicació del Partit Popular va ésser a Palma per a vaticinar la victòria dels seus la primavera pròxima, i entre brindis i abraçades va tenir temps de prendre'ns el pèl. El senyor González Pons va afirmar que la renovació que ha fet Josemon Bauzà en el Pepé de les Illes ha estat exemplar.

Doncs, apa, que ens l'expliqui fil per randa, perquè el Pepé és més fidel al seu estil de joc que el Barça. N'hi ha prou de mirar qui remena les cireres a Cort i al Parlament per a comprendre que Josemon ha renovat tan poc, que no ha renovat ni l'aire de la seu de Palau Reial, número deu, d'ací la ferum de podridura que se'n desprèn. Repassem els últims esdeveniments...? Fa cosa d'un mes va caure un mur de contenció sobre la via del tren, a les envistes de Sineu; i ara s'ha hagut de procedir a la clausura de l'aparcament del Palma Arena perquè amenaça ruïna. Afortunadament no hem hagut de lamentar la pèrdua de vides humanes però, compte!, els ensurts no tenen per què haver acabat.

Vull dir que la terra pot moure's a qualsevol moment i, si es mou, teniu per segur que no la fa moure una rèplica del terratrèmol de Filipines. En canvi el senyor González Pons no les comenta, aquestes incidències, perquè "el present polític de Balears ja és passat". I amb aquest so l'enterrem...? Apa, home, no foti! No cal que ens digui, el senyor González Pons, on ha anat a parar el ciment pòrtland que els seus escatimaren. N'hi ha prou de mirar algunes cares conegudes per a saber-ho. Però convé que recordi que el silenci, a vegades, és una virtut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris