algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Els alemanys no perden de vista Mallorca

Prop d'un 20% de ciutadans germànics ha considerat passar en els propers 3 anys alguna de les seves vacances a l'Illa, segons consta en un estudi del Govern balear

Ningú no posa en dubte que Mallorca és una de les destinacions preferides pels alemanys a l'hora de passar les vacacions. Això no obstant, la crisi econòmica actual i l'oferta en alça d'altres indrets de la Mediterrània fan trontollar aquesta idea instal·lada en el pensament col·lectiu illenc. Tanmateix, segons un estudi recent de la Conselleria de Turisme del Govern balear, un 19,7% de ciutadans germànics fa comptes passar a l'Illa en els propers tres anys -de 2010 a 2012- alguna de les seves temporades lliures.

Aquest percentatge se situa per davant el relatiu a les altres Illes Balears, les Canàries i la resta de l'Estat espanyol. Tanmateix, la xifra es redueix de manera considerable quan es tracta d'assegurar que en els propers 3 anys vindran a l'Illa per les vacances. Un 7,6% ho dóna per segur. Tot i ser un índex relativament més petit que el de la intenció, també se situa per davant la resta de destinacions de l'Estat.

En qualsevol cas, l'informe posa de manifest que el 66% dels alemanys de l'Est i el 49% dels alemanys de l'Oest manifesten la intenció de quedar al seu país per vacacions durant els propers tres anys. Així mateix, cal tenir present que aquest estudi es dugué a terme abans que la cancellera, Angela Merkel, anunciàs el pla d'austeritat que fa comptes aplicar a l'Estat teutó i que inclou la ja polèmica taxa aèria, que encariria els bitllets d'avió dels ciutadans d'allà.

Tot i que encara no s'ha aprovat la mesura ni se n'han concretat els detalls, ja han saltat totes les alarmes. Des de l'Executiu balear, la consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, ha instat el Govern alemany a concertar la seva política de transports amb la resta de països de la Unió Europea i, per tant, a negociar amb els socis comunitaris abans d'establir cap tribut en el trànsit d'aeronaus. De totes maneres, el gabinet de Francesc Antich, que confia que Merkel no arribi a implantar aquesta taxa, manté contactes amb l'Executiu teutó i fa el seguiment dels plans sobre la seva aplicació, segons explica Joana Barceló.

Tanmateix, l'estudi indica que, en principi, les intencions de viatge per a enguany es presenten estables i destaca la "gran importància" que els alemanys donen a la temporada anual de descans. Aquest fet, sosté l'informe, "assegura una estabilitat de la demanda" i, a més, dos de cada tres es manifesten positivament sobre les seves vacances d'enguany.

Precisament, el president de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT), Joan Molas, considerà la setmana passada que la recuperació del mercat germànic fins als primers set dies de juny -xifrat en un increment del 4%- té un impacte a les Balears. A més, es mostrà esperançat que aquest augment creixi durant l'estiu i recordà que Mallorca és una "destinació prioritària" per a aquests turistes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris