algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Tanquen per seguretat la meitat del pàrquing del Palma Arena

El tècnic que n'ha estudiat l'estructura diu que els problemes poden ser per “una errada d'execució” i que cal apuntalar i reforçar una biga immediatament

Una de les dues plantes del pàrquing del Palma Arena, la de dalt, és tancada. Ja no es pot fer servir "per motius de seguretat", segons indica un rètol penjat a la tanca que en bloqueja l'accés. La clausura del primer pis coincideix amb un informe tècnic sobre els problemes de l'estructura que recomana apuntalar una jàssera de la planta en qüestió.

L'informe, enllestit aquesta setmana mateix, descriu tot de deficiències a l'estructura de l'edifici. La major part de problemes són a la jàssera -una biga que sosté d'altres bigues- que uneix el sostre del pàrquing amb el de la rampa d'accés. L'arquitecte hi explica que el formigó s'ha trencat, que hi ha humitats i el ciment es desfà, que hi ha marques d'alguns intents de reparació però que no han servit de res. Tal com ja va publicar dissabte passat aquest diari, la jàssera en qüestió no té cap pilar que la sostingui just al punt on és malmesa, tot i que la seva bessona sí que en té un i que a tots els altres punts on hi ha pilars n'hi ha dos.

L'arquitecte, a més, indica que també hi ha problemes a la biga de sosteniment de la planta baixa que també uneix l'edifici amb la rampa d'accés, encara que les deficiències no són tan greus.

Error de construcció

Com a possible causa del problema, el tècnic apunta "una errada d'execució per no disposar realment de les armadures de reforç, per no haver executat adequadament els solapaments de les armadures o per haver desencofrat abans d'hora". Sigui com sigui, assegura que el formigó "ha superat la seva capacitat de resistència" i que hi ha "un moviment no controlat de l'estructura".

Per tot plegat, l'arquitecte diu que caldrà analitzar la jàssera per saber si té armadura metàl·lica i, si la té, com és exactament. De totes maneres assegura que caldrà apuntalar-la i reforçar-la immediatament. A més, indica que s'han de revisar i anotar totes les fissures, netejar-les i reparar-les. També diu que cal retirar el "material de reompliment" que hi ha al sostre, just sobre la jàssera, i que se n'haurà de reparar la impermeabilització.

De fet, al sostre, que és on s'havia de fer una pista d'atletisme que mai no s'ha arribat a construir, és ple de terra, herba seca i restes de materials de construcció de l'edifici. També és on hi ha un ascensor que havia de dur a la pista d'atletisme i que ara no duu enlloc, tan sols a l'erm d'herba seca i restes de material. L'aigua s'hi embassa cada vegada que plou i els desguassos que haurien de fer que en sortís no funcionen bé. A més, falla la impermeabilització -per això hi ha humitats.

Just ahir mateix l'arquitecte que va fer l'informe tornà a visitar el pàrquing del Palma Arena. De moment no han començat les obres, però s'evita el perill tancant la planta més afectada. El Consorci per la Construcció del Palma Arena ha instat la constructora de l'edifici, acabat tot just fa tres anys, a estalonar la jàssera, però, si no respon ràpidament, ho farà directament i després els en passarà la factura.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Estafada, fa mes de 10 anys
Jo hi faria anar a jeure un que jo me sé, amb l'estufada de la dona.
Valoració:10menosmas
Per estafat, fa mes de 10 anys
No és gens raro que després d'aquesta tudadissa i robatorum de doblers ara ens vulguin retallar el sou. Si els mallorquins tinguessim els dellonses ben posats ens hauriem de negar tots a pagar el proper rebut de la contribució urbana i que vagin a cercar els doblers al palauet den Matas. Fins quan ens hem de deixar robar i expoliar d'aquesta manera?
Valoració:12menosmas
Per jrbs, fa mes de 10 anys
El PP s'emportarà el " Nòbel" dels dessastres constructius...per contractar arquitèctes, enginyers i tècnics servils, abans que professionals. I Palma serà la gran víctima, no obliden el dessastre del metro, etc.
Valoració:15menosmas
Per Miquel, fa mes de 10 anys
A Toni Parreta: En lo del Palma Arena completamente de acuerdo. Sobre la Platja de Palma, el pasado fin de semana hubo una conferencia el viernes y una visita guiada a la zona el sábado donde pudimos conocer el estado de desarrollo del master plan y algunos detalles. El proyecto sigue definiendose poco a poco, como es normal en algo de estas dimensiones. Nájera lidera el consorcio y los técnicos continuan trabajando, y mi impresión de las explicaciones que se dieron es que trabajan bien, aunque les pese a algunos. Lo que no se puede pretender es que algo así se haga en dos días y que no haya retrasos. Al parecer, el master plan se presentará entre el 15 de julio y el 15 de agosto. Es un nuevo retraso, es cierto, pero no me parece grave por que a fin de cuentas nada va a hacerse durente estos meses por que es plena temporada.
Otra cosa importante, y que puedes comprobar de primera mano buscando un video de una charla en youtube donde estaban todos los implicados, es que la asociación de hoteleros y las asociaciones de comerciantes de la zona dan su pleno apoyo y confianza a la comisionada del gobierno para la reforma de la playa de palma (Margarita Nájera). Esa es la realidad aunque haya algún medio que enrede con el tema, por vete a saber qué intereses, irresponsablemente y haciendo peligrar el necesario consenso social necesario para que un proyecto así sea un exito.
Valoració:0menosmas
Per Toni Parreta, fa mes de 10 anys
L'estadi Cornellà-el Prat del Español, ha estat anomenat l'a millor instalació esportiva d'Europa del any 2010, aquest estadi, amb tots els medis tecnics i esportius més moderns, va costar 56 milions d'euros, el maleit Palma Arena ni se sap lo que va costar i no seveix per res. Ara veurem com anirá el Palau de congressos. Per altra banda: que passa amb la remodelació de la Platja de Palma??? on es la Nájera???
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris