algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El ple aprova mesures d'austeritat “inviables”

El PP intenta deixar sense sou les regidores no electes d'Urbanisme i Habitatge per reduir despesa, en contra del criteri d'un informe de Secretaria que diu que aquesta mesura és “nul·la de ple dret”, perquè la competència per nomenar càrrecs executius és de Calvo. També pretenia reduir el 25% d'alts caps

El ple extraordinari de Cort convocat ahir a petició del PP per abordar mesures alternatives d'austeritat fou del tot inútil. La Sala no aprovà cap alternativa d'estalvi que fos viable, concreta o que pogués posar-se en marxa amb resultats pràctics per als ciutadans a curt o a mitjan termini. De les 14 propostes que presentà el PP, almanco 10 o bé no eren competència del ple o, de tan poc concretes, precisaven d'un debat posterior en el si de la Comissió d'austeritat que ha posat en funcionament el Consistori de manera paral·lela. En aquest sentit, PP i UM aprovaren una reducció del 25 per cent dels alts càrrecs de l'Ajuntament, organismes autònoms i societats municipals. Amb el suport dels dos partits a l'oposició, també s'acordà eliminar el sou dels càrrecs executius de govern de les àrees d'Urbanisme i Habitatge. Aquesta proposta afecta directament les regidores no electes Iolanda Garví (PSOE) i Magdalena Palou (Els Verds). Tanmateix, l'equip de govern ja va dir que no les aplicarà.

Considera que per aprovar una reducció del 25 per cent dels alts càrrecs es necessiten els corresponents informes tècnics i d'intervenció municipal que avalin la idoneïtat d'aquesta mesura. La segona -deixar sense sou les regidores no electes- tampoc no s'aprovà, perquè anava acompanyada d'un informe de la Secretària General que establia que la competència per al nomenament d'edils no electes correspon a la batlessa, atès que es tracta d'una decisió "personal i absolutament discrecional".

Segons aquest informe, el ple no pot interferir en una decisió "purament política" i únicament la llei limita el nombre de regidors no electes. Aquests no poden excedir del terç dels membres que formen la junta de govern que, al mateix temps, no pot sobrepassar del terç del nombre d'edils que hi ha a la corporació. En definitiva, el nombre màxim de regidors no electes que pot nomenar l'Ajuntamen són tres, de manera que la proposició del PP seria "nul·la de ple dret" i no vinculant. El portaveu del PP, Julio Martínez, hi insistia, ja que considera innecessaris els càrrecs de les dues regidores i en va reclamar a Calvo la destitució. Per justificar la retallada, incidí en l'increment d'alts càrrecs que suporta l'Administració municipal. En resposta, el portaveu socialista, José Hila, replicà que el sou de la regidora d'Urbanisme podria sufragar-se amb la quantitat que va robar Rodrigo de Santos (el càrrec homòleg de Garví en el mandat anterior) de la Visa municipal. Això són 50.000 euros.

Per la seva banda, Garví manifestà en els passadissos de Cort que el seu compromís amb els ciutadans la mantindrà "amb o sense sou" i afegí que per primer cop en la història d'aquesta Sala, les coses es fan de manera transparent i sense interessos, perquè l'urbanisme està en mans de persones independents. Hila va recriminar que l'única intenció del PP era "carregar-se" Garví per poder "tornar amb les seves requalificacions". El portaveu del PSOE recordà que els populars han duit a ple diversos acords que els informes de Cort han determinat que no eren "legals" i que els contenciosos no els han donat la raó. També s'aprovà amb l'abstenció d'UM la paralització de les inversions en contractes del manteniment -sense especificar quines i sense que pugui ser d'execució immediata-. A més, es consensuà amb el suport d'UM fusionar les empreses i organismes autònoms. Aquesta s'haurà de debatre en la comissió, igual que altres mesures pactades, com l'eliminació de despeses de projectes que no es facin i la revisió de la política de subvencions i l'establiment d'una quota mensual màxima de telefonia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per damnificat, fa mes de 10 anys
La majoria ha decidit que retalla i per tant el que s'ha decidit s'ha de fer...
Valoració:5menosmas
Per toni, fa mes de 10 anys
Sens dubte que el psoe i bloc són dolents..però es que l'alternativa del pp és VERENO!!

ME direu que en el pp no hi ha nigu amb més capacitat, amb dos dits de seny i que sàpiga xerrar en públic, per a que el puguin posar al davant...
Valoració:1menosmas
Per Jardiner, fa mes de 10 anys
Una bona mesura d'austeritat seria tallar-lis la titola a tots el peperos.
Valoració:1menosmas
Per Carla, fa mes de 10 anys
Estem passant per una crisi econòmica i tothom ha de fer el que pugui, però d'això a pendre mesures que fan riuré crec que és inacceptable. Persones que fan feina han de cobrar, tan si són electes com no. Potser caldria pensar si els que no han de cobrar són els que com el Sr. Castillo, ay! vull dir, Sr. Martínez, ja s'ho han cobrat per avançat en altres ocasions i lesgislatures. Vergonya PP, vergonya...
Valoració:0menosmas
Per Quina barra!!, fa mes de 10 anys
En Julito Martìnez quant donarà explicacions de les bauxes pagades per l`Empresa Funerària Municipal?.Recordem que va esser deficitària durant els mandats del PP a l' Ajuntament de Palma,i ara dòna beneficis.
Valoració:5menosmas
Per ciutadana per a l'honestedat, fa mes de 10 anys
Això ja és massa, no la fan més grossa per què no s'entrenen; no presenten moció de censura i ¡pretenen governar des de l'oposició!
Valoració:4menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 10 anys
Home,el PP demanant austeritat es com un acudit!.Sols a l`Ajuntament tenim els casos vergonyosos d`en Rodrigo de Santos i na Marina Sans i abans d'això les famoses faroles i el desastre de la Plaça d'Espanya den Rodrìguez,entre d`altres molts de fets que deixen molt que desitjar.
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris