cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

Ja té nom aprovat: Hospital Universitari Son Espases

50068

El nou hospital de referència de les Balears.

Ferran Aguiló

El futur hospital de referència de les Balears es s'anomenarà Hospital Universitari Son Espases, un dels possibles noms que va tenir «més pes» des del principi, i entrarà en funcionament a final d'aquest any, segons ha informat avui el Govern. El nom fa clara referència als terrenys en els quals se situa la nova infraestructura sanitària, que tindrà més serveis i que donarà «un gran salt qualitatiu» després d'introduir 61.000 metres quadrats més de millores assistencials, «el que situarà a l'hospital en l'avantguarda de la medicina», ha afirmat l'executiu.

Hospital Universitari Son Espases ha estat, des del primer moment, una de les opcions «amb més pes», ha apuntat el Govern, tot i que la Conselleria de Salut i Consum va decidir obrir una ronda de consultes entre diferents col·lectius (professionals de Son Dureta, ajuntaments, associacions de veïns, organitzacions de pacients, sindicats, empresaris i entitats culturals, entre d'altres) per buscar una proposta de consens.

La Conselleria ha assenyalat que el nou hospital «tindrà més confort» i «està pensat per oferir una major comoditat, intimitat i qualitat d'estada al pacient, ja que el 60% de les habitacions són individuals». Alhora, serà «més accessible per a les persones amb mobilitat reduïda, ja que el projecte inicial encara tenia barreres arquitectòniques i no complia el Codi tècnic de l'edificació». Des del punt de vista assistencial, en el nou hospital es potencia l'activitat quirúrgica amb l'augment del número total de sales d'operacions, que passen de 20 a 24, amb una superfície de més de 2.260 metres quadrats. A més, es crea una unitat independent del bloc quirúrgic general per a cirurgia més gran ambulatòria i s'incorporen quatre sales quirúrgiques de màxima integració (sales d'operacions intel·ligents). També tindrà dues sales d'operacions per a tractaments especialitzats híbrids.

El Govern ha destacat també que el nou hospital incideix en les cures crítiques i en les urgències, ja que s'ha multiplicat per cinc l'actual espai d'urgències de Son Dureta. Altres millores es refereixen a l'increment de la seguretat dels pacients i a la incorporació de noves unitats per a la cura de malalts que pateixen les noves patologies d'aquest segle. «Es tracta d'un centre sanitari eficient, sostenible i dotat amb les últimes novetats tecnològiques. Respecta el medi ambient -és un dels hospitals d'Europa que dedica més espai a les zones verdes- i també respecta el patrimoni, ja que s'ha realitzat un dels més importants estudis arqueològics de les Illes Balears i que ha suposat la remoció de més de 65.000 metres quadrats», ha afegit.

Des del punt de vista dels professionals, té els millors recursos per a la realització de les seves tasques diàries, i alhora integra docència, investigació i assistència.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per damnificat, fa mes de 10 anys
Per què no li posen "La Real que t'estimava de molt quan em feies servei estant a l'oposició"?
Valoració:3menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 10 anys
Totalment d'acord amb n'Stewart, si es de Nura es diu Mateu Orfila, aleshores es de Mallorca, Emili Darder!!!
Valoració:-7menosmas
Per Vermell de vergonya, fa mes de 10 anys
Si, t'he nom, millor dit t'he dos noms, s'oficial HOSPITAL UNIVERSITARIO SON ESPASES, i el comú PROMESA INCUMPLIDA DEL PSOE. Per cert t'he nom, pero NO T'HE ACCES!
Valoració:8menosmas
Per Pobler, fa mes de 10 anys
universitari? A quina universitat o facultat de medicina esta adscri
t? I Joan , faltes d'ortografia pq? potser per no dir-se Universitary Hospital?
Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys
Segurament serà l'únic hospital del món que tengui un nom oficial que s'escrigui amb faltes d'ortografia.
Valoració:3menosmas
Per Mos vorem ses cares, fa mes de 10 anys
Vergonya!
Valoració:1menosmas
Per Stewart, fa mes de 10 anys
no teniu collons de posar-li "Emili Darder"
Valoració:-11menosmas
Per Dos, fa mes de 10 anys
No acab d'entendre perquè s'ha de dir Universitari. No és de la UIB i no veig que tengui res que no tengui per exemple Son Llatzer, que no cau en aquesta pretensió
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris