cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

L'acord de ple de Son Bordoy i Son Garcies transgredeix la llei

Cort no executarà aquestes propostes aprovades pel PP perquè vulneren el PGOU i tenen informes jurídics i tècnics contraris

Cort no farà complir dos dels acords de ple proposats pel PP el mes de març, perquè tenen informes jurídics i tècnics desfavorables, que implicarien vulnerar la normativa del PGOU de Palma. Es tracta de les requalificacions urbanístiques de Son Garcies Vell i Son Bordoy.

La regidora d'Urbanisme a Cort, Iolanda Garví, va explicar ahir que aquests dos acords passaran avui per junta de govern en sentit desfavorable. El primer té relació amb la requalificació de la zona rústica de Son Garcies Vell per ubicar-hi un polígon de transport. El PP havia proposat modificar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per crear un polígon a la zona de Son Garcies Vell amb la finalitat que aquests terrenys servissin per acollir la flota de cotxes de lloguer, que va quedar sense lloc per aparcar, després que la legislatura passada es clausurassin nombrosos aparcaments "il·legals", perquè estaven situats en sòl rústic.

Garví va assegurar que aquesta requalificació no està justificada en una zona rústica de 15 hectàrees. Al seu parer, al voltant de l'aeroport, ja hi ha tres polígons (Son Morro, Polígon de serveis de Llevant i Son Oms) i dos solars urbanitzables (les Calafates i Son Garcies) amb una extensió conjunta de 72 hectàrees. Això suposa quasi cinc vegades més del que necessita la ubicació d'aquest rent a car. "La proposta de Son Garcies està molt allunyada de qualsevol lògica de planificació urbanística", va dir Garví. Tanmateix, és que, a més a més, la desestimació de la proposta es fa perquè en aquests moments aquesta demanda del rent a car pot ser perfectament coberta amb el sòl que hi ha vacant i que ja està transformat.

En aquest sentit, el PGOU especifica que en tots els terrenys vacants es poden instal·lar aparcaments a l'aire lliure. "Per tant, ja es dóna una resposta a les necessitats d'aquest sector".

Cal recordar que el projecte de Son Garcies Vell es va aprovar definitivament el 2007, però la tramitació va ser suspesa per l'actual equip de govern perquè era susceptible a una "pilotada" urbanística.

El segon acord que tampoc no es farà complir té a veure amb els solars de Son Bordoy. Es tracta d'una proposta que també va ser aprovada en el ple del mes de març pel PP. L'oposició pretenia que el Consistori aprovàs la modificació puntual del PGOU perquè la finca situada a Son Bordoy passàs a tenir la qualificació de Sistema General amb ús sociocultural per així poder construir-hi el futur recinte firal.

Això va ser després que el Govern i l'Ajuntament ja s'haguessin manifestat de manera clara" en la seva elecció de l'estadi Lluís Sitjar com "el millor" emplaçament per situar-hi el recinte.

El gerent d'Urbanisme, Bartomeu Tugores, va aclarir que l'informe jurídic denota la impossibilitat de fer aquesta modificació a Son Bordoy, atès que l'Executiu ja va aprovar de manera inicial fer una reserva estratègica de sòl sobre aquesta zona. Segons va explicar, aquesta característica s'imposa per damunt del Pla General. Per tant, no es pot tramitar la modificació puntual mentre el Govern també tingui en procés la tramitació de reserva estratègica.

No és la primera vegada que el PP vol 'colar' en el ple propostes contràries a la normativa. El cas de les zones M en els polígons n'és un altre exemple. El PP insisteix a retornar a la modificació puntual del 2004 d'aquestes zones a pesar que hi hagi informes tècnics que acreditin que aquesta variació pot representar increments de fins a quatre vegades l'edificabilitat " i que això "resultaria contrari a l'ordre urbanístic i de l'equilibri a què es requereix la Llei del sòl".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 10 anys
Son Bordoy = Son Bordoi
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris