cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

USO convoca el professorat de la concertada per la retallada salarial

La protesta serà demà a les 16.00 hores contra la norma que afectarà més de 3.000 professors

Unió Sindical Obrera (USO) ha convocat per a demà a les 16.00 hores una protesta del personal docent de l'ensenyament concertat davant de la Conselleria d'Educació i Cultura per rebutjar el retall d'entre el 20 i el 30 per cent al complement salarial retributiu de les Balears anunciat pel Govern, que afectarà a entre 3.000 i 3.500 professors de la concertada i provocarà una reducció de 150 euros de mitjana en el salari d'aquest col·lectiu, a l'entendre que aquesta mesura és "il·legal sens dubte".

Segons ha recordat avui el secretari general de la Federació d'Ensenyament d'USO a Balears, Ismael Alonso, els retalls no anaven a afectar en un començament, segons el Govern, als sectors que tinguessin conveni col·lectiu propi, com és el cas de l'educació concertada, encara que finalment la Conselleria d'Educació ha decidit disminuir el complement retributiu de les illes per als seus docents, que oscil·la entre els 560 i els 580 euros, amb l'objectiu de reduir el dèficit públic. Alonso ha explicat que el departament dirigit per Bartomeu Llinàs ha fet arribar al sindicat una invitació a assistir demà a les 16.00 hores a una Taula Extraordinària d'Ensenyament Privat i Concertat per donar compte de l'adopció de les mesures "urgents" que comprenen aquests retalls, per la qual cosa el sindicat ha convocat la protesta davant de la Conselleria a la mateixa hora en la qual es farà l'esmentada reunió.

Segons Alonso, el retall del complement retributiu serà del 23 per cent entre els professors de l'Educació Primària concertada i del 30 per cent entre els docents de Batxillerat, la qual cosa se suma als sis milions d'euros que ha perdut aquest col·lectiu des de 2008 "sense aplicar els retalls salarials". En aquest sentit, ha recordat que el sector, que atén al 40 per cent de l'alumnat amb el 20 per cent dels recursos destinats a Educació, porta amb el sou congelat des de 2008, i que el desembre de 2009 es va eliminar la pujada salarial de 65 euros mensuals pactada amb el Govern.

Recurs

Per tot això, la central ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra l'Executiu autonòmic davant de la "il·legalitat" d'aquestes mesures, que, segons el secretari general de la Federació de l'Ensenyament d'USO a les illes, està "més que guanyat", per la qual cosa "l'únic" que aconsegueix la Conselleria amb aquesta mesura és "guanyar temps". "El que estan fent amb el sector concertat és espoliar-lo", ha assegurat Alonso, que ha denunciat que amb aquests retalls "es pretén equiparar les mesures restrictives" amb els professionals de la Pública si bé "mai no s'ha parlat d'equiparar els salaris com a marca la llei des de l'any 1985".

Segons el responsable d'Ensenyament del sindicat, el salari dels professors de la concertada se situa al voltant dels 1.500 euros, 200 euros per sota del dels professors de la pública si no hi ha experiència laboral i entre 600 i 700 euros per sota de la retribució dels professors de la pública en el cas que tinguin uns 20 o 30 anys d'antiguitat. Per la seva part, el secretari general d'USO a les Balears, David Díaz, ha assegurat que la Reforma Laboral afectarà també els professionals de l'educació concertada, ja que estan subjectes a l'Estatut dels Treballadors, la qual cosa portarà al sector a una situació de "més inseguretat". Així mateix, Díaz ha assegurat que USO no demana l'equiparació dels professors de la concertada amb els funcionaris, sinó amb els interins de l'Educació Pública, per la qual cosa el sindicat no entén" la situació actual. En aquest sentit, el secretari general d'USO ha afirmat que "el que cal posar a sobre de la taula és claredat" per veure qui afectaran els retalls.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per També sabem fer servir els tòpics, fa mes de 10 anys
Estimats "companys" de la pública, Gràcies pel vostre suport. No sabia que estàveu tan malament com per envejar-nos. Veniu-vos a la concertada! ens ho passam molt bé! Cercau-vos un dit que us doni feina amb nosaltres. Nosaltres no sabem que és un alumne conflictiu. I el més sorprenent, a la concertada trobareu gent fent feina.
Bé, no vull robar-vos més temps, heu de començar a barallar-vos per tenir el millor horari l'any que ve i heu de canviar les tapes de les programacions.
Una abraçada d'un company de la concertada.
(Podríem deixar-nos de llançar tòpics i començar a pensar en el mal que s'està fent a uns i a altres)
Valoració:5menosmas
Per Aiqueem Moriréde Riure, fa mes de 10 anys
Estimats "companys" de la concertada: som un funcionari docent que vos vol felicitar perquè, amb aquest retall, ja estau equiparats a nosaltres. Enhorabona. Esper que qualque dia vos equiparin també quant a sistema d'accés i nombre d'alumnat conflictiu.
Valoració:-2menosmas
Per Secondat, fa mes de 10 anys
Com volen equiparar-se als interins de la pública si els de la privada concertada han estat col·locats a dit? Tots els professors de la pública, ja siguen funcionaris o interins, han accedit al seu lloc de treball en base als principis d'igualtat, mèrit i capacitat, no com els endollats de la privada concertada. El que és una poca vergonya és que amb diners publics es finance l'ensenyament privat! Cal acabar amb els concerts amb els centres privats ja, i invertir els diners públics en l'ensenyament públic!!!!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris