algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

“L'ombra de Rotger no em preocupa ni m'obsessiona”

Rafel Torres Gómez (Inca, 1966) és casat i té dos fills. A 18 anys s'afilià al Partit Popular i, des de 1995, n'és regidor amb responsabilitats de govern. Fa 22 anys que treballa a l'empresa Camper. En les dues darreres legislatures, ha estat la mà dreta de Pere Rotger i dijous de la setmana que ve serà elegit batle d'Inca.

Heu de rellevar Pere Rotger. Com es notarà el canvi que sou vós qui governa?
No hi haurà grans canvis: seguiré el model del Partit Popular, el del PP d'Inca, amb un perfil més regionalista i obert a la societat. Les diferències es percebran en els petits detalls. No aspir a ser una còpia de Pere Rotger, tot i que continuaré el camí que ell ha traçat.

No teniu por de quedar a l'ombra de Rotger?
Tot el contrari. Jo no competesc amb ell, sinó que em consider un deixeble seu. L'ombra de Pere Rotger no me preocupa ni m'obsessiona. Fa poc que Inca ha tingut dos batles històrics: Antoni Pons i Pere Rotger. La meva intenció no és competir-hi, sinó que intentaré reflectir-m'hi.

Què rectificaríeu de l'obra de govern que llega Rotger?
Ell mateix ha reconegut que acontentar tothom és difícil i, si ha comès cap error, n'ha sabut demanar disculpes. Durant els darrers quinze anys, Inca ha fet un canvi positiu i les apostes han sortit bé. Si hi ha hagut res de negatiu ha estat en les èpoques de transició, però quina culpa en té ell, que les obres del mercat s'hagin allargat cinc anys? Pensi, però, que l'únic que pot equivocar-se és qui fa coses.

Una de les circumstàncies que n'heretau són els més de 20 milions d'euros que deu la Sala. Hi fareu res?
És necessari fer un control més exhaustiu de la despesa pressupostària, però no augmentaré la pressió fiscal. La gent ja ho passa prou malament. I sí, és ver que hi ha deute, però també cal mirar el patrimoni que ha guanyat l'Ajuntament aquests darrers anys. Quan es faci el tercer polígon, per exemple, obtindrem alguns solars amb els quals podrem amortitzar-ne una part important.

Considerau que és raonable gastar ara mig milió d'euros, en un moment de crisi econòmica, per reformar la plaça d'Espanya ?
És ver que totes les obres es poden qüestionar. La plaça d'Espanya és el punt neuràlgic d'Inca i no està en bon estat -trespol, estètica degradada, etc-. També tenim una subvenció de 200.000 euros del Govern. Una vegada reformada, es convertirà en un punt de dinamitzció comercial.

Però les dues associacions de comerciants d'Inca i tota l'oposició hi estan en contra. No és una capritxada?
No ho crec. Ja he dit que la reforma em sembla necessària. El que passa amb el PSOE d'Inca és que no té criteri i actua segons el que passa. Si els comerciants volguessin la reforma, ells també l'exigirien. El PSOE actual es mou segons la direcció en què bufa el vent. I això no està bé: un governant ha de tenir criteri.

Posareu la primera pedra del nou teatre Principal?
Em faria molta d'il·lusió, però el Govern balear i el Consell de Mallorca no hi volen col·laborar.

El Consell ha assegurat que en posaria els doblers.
Però només per expropiar les cases annexes al teatre, no per rehabilitar-lo.

I les cases es compraran?
Falten doblers. Els socis -el Govern i el Consell- ens han proposat ara que les expropiem nosaltres. Dit d'una altra manera: ens critiquen per haver-nos endeutat i ara volen que els facem de banc.

En principi, sereu batle d'Inca durant un any. Què fareu?
Per començar, controlarem la despesa municipal i no gastarem en coses supèrflues. També seré a prop dels ciutadans. Hem de cobrir les seves necessitats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris