algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Cort habilita el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics

La recàrrega a tots els vehicles serà totalment gratuïta durant els dos primers anys del servei

53012

La batlessa ha volgut donar el seu veredicte a la posada a punt del primer lloc on poden repostar els vehicles elèctrics.

Ferran Aguiló - G.S.

L'Ajuntament de Palma ha habilitat a l'aparcament municipal de Via Roma el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics dels sis que té previst instal·lar, un per cada una de les zones municipals d'estacionament que hi ha actualment a la localitat. Segons ha explicat la batlessa de Palma, Aina Calvo, en la presentació d'aquest nou servei, la recàrrega dels automòbils i les motocicletes elèctriques serà totalment gratuïta durant els seus dos primers anys de funcionament, així com les dues primeres hores d'aparcament per als vehicles que la utilitzin.

Calvo ha destacat que l'energia elèctrica aplicada a l'automoció permet no contaminar", ja que contribueix a reduir les emissions de diòxid de carboni, i que, a més, "evita el soroll", ja que el motor dels vehicles elèctrics és totalment silenciós. Així mateix, la primera edil ha assegurat que l'ús d'aquest tipus de mitjans de transport és un "gran pas cap al futur", si bé ha reconegut que el vehicle elèctric és encara "minoritari" a la capital balear (només hi ha dos cotxes elèctrics a Palma).

En aquest sentit, Calvo ha matisat que el punt de recàrrega és apte per alimentar tot tipus de vehicles elèctrics, com bicicletes i cadires de rodes a motor, i no només a cotxes i motocicletes. Segons Calvo, està previst que la setmana que ve comptin amb un punt de recàrrega d'aquestes característiques tots els aparcaments municipals de la ciutat, sent aquest un servei que serà gestionat per la Societat Municipal d'Aparcaments de Palma (SMAP).

Així mateix, la primera edil ha explicat que el passat 7 de juny es va constituir en el Consistori una taula del vehicle elèctric, impulsada per l'àrea de Mobilitat, que té com a objectiu fomentar la compra d'aquest tipus de mitjans de transport a Palma, així com la seva utilització per part de la ciutadania.

Per la seva part, el director comercial de Basebatecno (empresa que distribueix aquest tipus de vehicles a Mallorca), Antonio Nicolau, va explicar que la recàrrega completa d'un cotxe elèctric costa al voltant de 3 euros i dura unes 10 hores, la qual cosa li permet circular prop de 200 quilòmetres sense haver de tornar a proveir-se. En aquest sentit, Nicolau ha assegurat que amb una recàrrega d'uns 20 minuts, el vehicle tindria una autonomia d'entre 40 i 50 quilòmetres. Així mateix, el director comercial de Basebatecno va destacar el reduït manteniment que requereixen aquests automòbils, que funcionen de la mateixa forma que els cotxes convencionals, ja que es redueix pràcticament al canvi de pneumàtics i frens i a l'actualització anual del programari mitjançant el qual funcionen les bateries.

En concret, el model que es va utilitzar aquest matí per mostrar com es realitza la recàrrega d'aquest tipus d'automòbils va ser el Think City, de fabricació finlandesa i marca noruega, el preu de la qual ascendeix als 33.000 euros donada la seva "producció mínima". Segons Nicolau, són empreses les que adquireixen habitualment aquest tipus de cotxes a causa del seu elevat valor, si bé el preu de les motocicletes elèctriques és equiparable al de les convencionals, la qual cosa les fa més accessibles per als usuaris particulars.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ZERO AL QUOCIENT I BAIXAM LA XIFRA SEGÃœENT, fa mes de 10 anys
Zero utilitat, gran despesa pública.
Valoració:2menosmas
Per un mallorquí, fa mes de 10 anys
Em fa gràcia. Estam en crisi, i tot l'important són serveis doiuts que ningú utilitza: carril bici en avingudes, recàrregues de cotxes eléctrics,... Anam bé... (ben arreglats)
Valoració:4menosmas
Per Joan Gabriel Mora, fa mes de 10 anys
Aquest cotxe no sols estalvia benzina, també estalvia ortografia: zero emiSions!!
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris