cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Menys serveis i més indústria als polígons

Cort aprova la primer passa per tramitar la modificació puntual del PGOU i reduir edificabilitat d'ús comercial en aquestes àrees

La Gerència d'Urbanisme va aprovar ahir iniciar la modificació puntual del PGOU per poder limitar l'edificabilitat a les zones M dels polígons industrials. És a dir, reduir les construccions amb usos empresarials, administratius o comercials en sòl industrial.

La regidora d'Urbanisme, Yolanda Garví remarcà que és un tràmit indispensable perquè ja fa un any que vigeix la suspensió de llicències d'edificació d'aquestes àrees. Per tant, aquesta modificació hi retornaria els usos i hi reduiria l'edificabilitat segons els paràmetres establerts en el PGOU de 1998, que només permet un 45% d'edificabilitat per a les zones M (un màxim de tres altures) i la resta per a espais industrials d'emmagatzematge o mercaderies.

L'aprovació deixaria sense efecte la normativa del 2004 del PP que anul·lava els anteriors paràmetres fins al punt de deixar construir el 100% d'edificabilitat a usos que no es corresponien a l'industrial. La normativa del PP, segons Garví, s'aprovà amb tots els informes tècnics desfavorables perquè vulnerava tota coherència d'ordenació i edificabilitat del sòl industrial, de manera que era susceptible a l'especulació.

En tot cas, per poder aplicar la nova normativa caldrà que sigui aprovada per majoria qualificada en el ple del mes de juny. Ahir, la primera passa de la tramitació rebé el vistiplau amb l'abstenció del PP i UM. En el ple farà falta el suport d'almanco una de les dues formacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris