nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
19°

Els creditors del Mallorca disposaran d'un mes per comunicar els seus crèdits

La titular del Jutjat del Mercantil ha designat administradors concursals Sebastià Frau, José Miguel Cregenzan Sanz i Delta Sport Spain S. L.

52964

Mateu Alemany, en una imatge d'arxiu.

MONSERRAT

Els creditors del Mallorca, més de dos-cents, segons les primeres estimacions, disposaran d'un mes de termini per comunicar als administradors judicials l'import dels seus crèdits, una vegada que el Butlletí Oficial de l'Estat, publiqui l'auto de la jutge en el que ha admès a tràmit el concurs del club balear. El Mallorca s'ha declarat insolvent als jutjats per fer front a un deute estimat entre els 55 i 65 milions d'euros, i la jutge ha declarat el concurs voluntari de creditors, antiga suspensió de pagaments.

Segons ha confirmat avui la portaveu del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB), la titular del Jutjat del Mercantil 2 de Palma, María Encarnación González, ha designat administradors concursals Sebastia Frau Gaia, en condició de lletrat; a José Miguel Cregenzan Sanz, en qualitat d'economista; i a Delta Sport Spain S.L., com a administrador creditor. L'auto judicial, així mateix, ha requerit els administradors concursals, com preveu la Llei, perquè en un termini de dos mesos presentin un informe sobre la societat declarada en concurs, en aquest cas, el Mallorca.

A l'esmentat informe provisional, els administradors hauran de fer constar una anàlisi de les dades i circumstàncies del deutor expressades en la memòria sobre la seva història econòmica i jurídica. També, han de fer constar l'estat de la comptabilitat del deutor i, en el seu cas, judici sobre els comptes, estats financers, informes i memòria dels canvis significatius operats en el seu patrimoni, una memòria de les principals decisions i actuacions de l'administració concursal. La resolució judicial acorda la intervenció per l'administració concursal de les facultats d'administració i disposició de l'entitat en concurs.

Això significa que, quant als efectes del concurs, el Mallorca, com deutor, "conserva les seves facultats d'administració i disposició sobre el seu patrimoni, quedant sotmès l'exercici d'aquestes a la intervenció dels administradors concursals", encara que "determinades decisions requereixen a més autorització judicial", segons el TSJB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris