algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

Cort declara la guerra als pisos pastera

Grosske dóna per acabades les operacions de barraquisme i posa al punt de mira els blocs massificats. A Son Gotleu, Aragó i Pere Garau se n'han detectat devers 50

53008

La zona de Pere Garau és una de les que més ha crescut en situacions d'infrahabitatge.

D'aquí a final de mandat, Cort es dedicarà a prendre mesures per evitar i eradicar la proliferació dels pisos pastera i a detectar altres situacions puntuals d'infrahabitatge que puguin anar apareixent a Ciutat. Així ho deixà clar ahir el regidor de Benestar Social, Eberhard Grosske, durant el balanç sobre el compliment dels acords de govern signats el 2007 que afecten la seva regidoria.

La intenció és aquesta, però Cort no ha engegat cap pla que concreti de quina manera resoldrà aquesta problemàtica i com es reallotjaran les famílies que viuen en aquestes condicions. Sí que s'ha de destacar és un informe de la Policia Local encarregat per Benestar Social el 2008 que assenyala Son Gotleu, els voltants del carrer Aragó i Pere Garau com els tres punts on s'acumulen més pisos pastera.

Tot i que les dades fluctuen, el document recull que a Son Gotleu hi ha una trentena d'habitatges subarrendats entre famílies d'origen subsaharianes -nigerians i senegalesos, principalment. En canvi, a Pere Garau hi hauria una desena de pisos ocupats per persones d'origen equatorià i colombià i al carrer Aragó, una desena més, també d'origen llatinoamericà. Només entre aquestes tres zones situades a Palma hi hauria una cinquantena de pisos pastera.

La idea d'acabar amb aquestes situacions respon a una tasca social. Segons la Policia, es tracta d'impulsar una sèrie de mesures per millorar les condicions d'habitabilitat d'aquesta gent. Amb aquesta actuació Grosske dóna per acabades les operacions més sagnants de barraquisme fetes al llarg d'aquests tres anys: l'edifici del carrer Brotad, el canòdrom, el descampat de zíngars de Can Angelí, la síquia d'en Gil i la Flex, tot això sense incloure el desmantellament de Son Banya.

A final de mandat, segons Grosske, el poblat no estarà eradicat, però sí "tocat de mort". També vafer balanç dels consells de barri, els pressuposts participatius, els consells socials i va dir que el 85 per cent dels acords del pacte s'han complert.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un ciutadà que viu a Ciutat, fa mes de 10 anys
SR. Grosske, amb cordialitat, se'n vagi a Sencelles a prendre el pèl (o les plomes) a les quiques del seu corral. A ciutat ja ho tenim fotut abastament com perquè vengui un "fenómeno" com vostè a arreglar les coses...
Valoració:3menosmas
Per Stop nazis: tots a la forca, fa mes de 10 anys
Els pisos pastera no són cosa exclussiva dels immigrants, també hi ha mallorquins que no poden accedir a l'habitatge que s'han d'amuntegar a qualsevol lloc barat, i d'això la culpa la tenen els que tenen els pisos per especular.
Valoració:-3menosmas
Per a, fa mes de 10 anys
la millor manera d´arreglar tot això, es inmigrant irregular o sense papers o amb antecedent penal, a prendre pel cul. Els nostres fills pagaràn ben car el món que els nostres politics els están deixant amb negres per tot, gitanos, rumanos, bolivianos, alvanesos, ecuatorians... QUINA PENA amb lo meravellosa que podria ser la vida a Espanya
Valoració:3menosmas
Per Llorencet, fa mes de 10 anys
En Grosske hauria de recollir els de Son Banya i els dels pisos pastera. I guardar-los ell.
Valoració:5menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
Idò, Pere Garau ès Tercer Món.
Així serà Mallorca dins trenta anys, tot serà Tercer Món, i no hi haurà gent
de origen europeu.
Valoració:9menosmas
Per habitacions pasteres, fa mes de 10 anys
Sabem que ni ha molts que fan negoci amb la miseria dels altres, entre ells alguns constructors emprenedors que als soterranis de les finques "noves" , declarades com a "local de uso indeterminado, quant han passat l'inspecció de final d'obres, hi fan habitacions pasteres, paguen entre 150/300E per cap. Negoci rodó.
Ja nomes fa falta que els enviin a dormir al cementiri.
Valoració:6menosmas
Per Laura, fa mes de 10 anys
Jo visc a la barriada de Pere Garau, i fa por passar a partir de les 8 del vespre per la plaça, i al meu edifici hi ha un pis pastera fa més de 2 anys, ho hem denunciat, hem parlat amb el propietar, fins i tot aquest estiu passat es barallaren i hi havia una bassa de sang impressionant a l'entrada de l'escala, vàrem avisar a la policia a las 7 de matí i va venir a les 3 de l'horabaixa, ningú té interés en arreglar aquesta situació i això fa que la convivència entre els veïns sigui molt difícil. Crec que esperen que hi hagi una desgràcia.
Valoració:29menosmas
Per Pixeris, fa mes de 10 anys
El que està ben tocat, tocat del boll, es en Grosske. Vaja un "pajaro".
Valoració:14menosmas
Per veinats del secar, fa mes de 10 anys
Podeu passar pel Secar de La Real on hi i ha tot un poblat pastera sucursal de Son Banya on podreu desenvolupar una "gran tasca social" que els veïns us agrairem. Ah! i de passada enviau una brigada de gent a granar i fer net que fa dos anys que no existim per Emaya. Si no vos basta, trobarem mes coses. Salut!
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris