cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El preu de l'habitatge baixa a les Balears menys que a la resta de l'Estat

Segons un estudi de taxacions immobiliàries, en el mes de maig es produí un descens del 4,4 % en relació al mateix mes de l'any passat

El preu mitjà de l'habitatge ha registrat un descens del 4,4% el mes de maig respecte al mateix mes de l'any passat, si bé a les Balears i a les Canàries la caiguda dels preus no és tan notable doncs el descens s'ha situat en un 2,4% -fet que suposa dos punts per sota de la mitjana-, segons l'índex que Taxacions Immobiliàries (Tinsa) realitza sobre pisos lliures, tant nous com usats. La baixada acumulada des del màxim que ha arribat al desembre del 2007, en ple 'boom' immobiliari, no ha mostrat gairebé canvis significatius i s'ha situat al 16,5 %.

«Les dades apunten a una estabilització parcial en els dos mercats, tot i que cal interpretar amb cautela donada la proximitat del període d'estiu, circumstància aquesta molt influent en el comportament del mercat de les zones costaneres», indica l'entitat taxadora.

Per zones, els pisos han baixat a totes elles a l'últim any. En concret, el descens més acusat s'ha registrat a l'apartat de resta de municipis, amb un descens del 4,89 %, seguida de les capitals i grans ciutats (-4,7%) i les àrees metropolitanes (-4,7%). En últim lloc, es van situar la costa mediterrània (-4,1%) i les Balears i les Canàries (-2,4 %).

Pel que fa als descensos acumulats, cal destacar el de la costa de la Mediterrània, que ha experimentat una caiguda del 21,5 %, per davant de les àrees metropolitanes (-17,7 %), capitals i grans ciutats (-17,1 %), resta de municipis (-15,5 %) i, finalment, les Balears i les Canàries (-13,5 %).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris