lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Tres carrers del nou Llevant, oberts al barri

Uns 500 metres dels vials de Brotad, Puerto Rico i Joan Maragall queden a partir d'avui connectats al trànsit dins les obres de reurbanització de la zona

Uns 500 metres dels carrers Puerto Rico, Joan Maragall i Brotad, afectats pel procés de reubanització del sector Llevant-façana marítima, s'obren avui al trànsit. Aquesta obertura, que afecta tant el trànsit rodat com les voravies de la zona, permetrà que vehicles i vianants puguin deixar d'accedir a la zona del PAC Emili Darder per un vial provisional, com han fet fins ara.

En concret, els trams de carrers que s'han obert formen una U. Per una banda, s'obren els 200 metres del carrer de Puerto Rico, que discorren entre el de Mèxic i de Joan Maragall. També s'ha obert al trànsit uns 220 metres del carrer de Joan Maragall, compresos entre el de Puerto Rico i el de Brotad i, finalment, uns 80 metres del carrer Brotad, que discorren entre el de Joan Maragall i l'avinguda de Mèxic.

Aquesta obertura al trànsit farà, a més, que a partir d'ara pràcticament es pugui circular per tot el carrer Brotad. Les obres de reurbanització del sector Llevant - façana marítima s'executen per fases. La segona afecta les vies que ja s'han obert. Aquesta és la fase que està més avançada i es preveu que estigui enllestida el mes de juliol. Els trams de nous carrers i voravies que s'obren formen part de tot el procés de creació d'aquest barri del nou Llevant, que quedarà integrat al nou model de ciutat.

Les noves vies estan dotades de d'infraestructures de futur, com ara canonades de grans dimensions, xarxes de telecomunicacions i electricitat, voravies amples i espai per a aparcaments. Cal recordar el procés de reurbanització del nou Llevant, que integrarà usos residencials amb espai per a oficines, comerç, despatxos i hotels; permetrà millorar les barriades de la Soledat i el polígon de Llevant, i facilitarà la connexió amb la mar i la resta de la ciutat.

Aquestes actuacions creen noves zones verdes i estructuren una àrea de Palma que té 43 hectàrees. La remodelació d'aquest lloc és "clau" en el procés d'obertura de Palma cap al litoral i en la transformació del front marítim de Ciutat. Prova d'això és que en aquesta zona s'estan fent actuacions d'envergadura, com les del palau de congressos, la creació del corredor de la costa -que inclou el baluard del Príncep restaurat i que enllaça amb el parc de la Mar- i el parc de la façana marítima, que s'iniciarà aviat. La redefinició de tot el nucli suposarà la creació de quatre "pulmons" per a Palma, que sumaran més de 55.000 metres quadrats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris