algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Indignació hostalera per l'onada de denúncies contra les terrasses

El malestar s'escampa al sector de l'oci nocturn, ja que la Policia Municipal ha sancionat diversos bars aquesta setmana per tenir les terrasses muntades més tard de les 24 hores. A més a més, alguns veïns del barri antic comencen a llançar aigua des dels balcons als transeünts nocturns

La guerra del renou augmenta a mesura que la ciutat s'endinsa en l'estiu. Veïns i comerciants lliuren una batalla en la qual tan sols actua la Policia Local. Aquesta setmana, de fet, el cos municipal ha sancionat diversos bars del barri antic. A més a més, ha advertit desenes d'establiments sobre el seu incompliment dels horaris d'obertura a les terrasses.

El punt neuràlgic del conflicte es troba a la plaça d'en Coll. Dimecres vespre foren multats dos locals que s'hi ubiquen: el bar Coll i el cafè Plaça d'en Coll. Tots dos tenien la terrassa muntada més tard de la mitjanit. I és que el Pla d'usos del barri estableix que les terrasses han de tancar abans de les dotze del vespre. Segons un dels dos policies municipals que efectuaren les sancions, ja hi havien anat "una vintena d'ocasions a advertir de l'incompliment" de l'horari d'obertura.

El portaveu de la Policia Municipal, Àngel Garcia, assegura al respecte: "No volem que hi hagi multes, tan sols sancionam quan els hem advertit diverses vegades". Garcia afegeix que la Policia actua quan un veí els telefona per denunciar una situació de renou en un moment concret de la nit.

Tanmateix, alguns hostalers del nucli antic creuen que no són veïns qui els delaten a la Policia, sinó d'altres propietaris de bars. Aquesta rivalitat (o gelosia) provindria dels establiments que sí compleixen els horaris de terrassa i s'enfaden si els altres no ho fan. Una altra norma no escrita és que als bars els surt a compte pagar les multes, ja que són superiors els guanys de mantenir oberta la terrassa fins a les 02.00 o 03.00 hores de la matinada. Ara bé, Garcia adverteix que la Policia "llevarà la llicència als bars que reiteradament incompleixin els horaris".

Unes advertències que han tingut efecte en el sector. Un clar exemple es troba en el bar Gibson (a la plaça del Mercat), la seva cèlebre terrassa sempre era oberta fins a les 03.00 hores de la matinada (igual que el bar). Des de fa dues setmanes, però, cada nit lleven taules i cadires abans de la mitjanit. D'altres de la plaça, com el Lolita, es troben en la mateixa situació.

Sorprèn en el sector, però, que terrasses de bars com el Bosch puguin obrir fins més tard. La Policia Local, tanmateix, assegura que hi ha diferents llicències de bars que justificarien la permissivitat amb alguns locals. La majoria de restauradors del barri antic, però, ho veuen discriminatori.

De fet, el proper dia 16 de juny tenen prevista una reunió per analitzar els darrers fets. Pensen que l'estiu serà molt dur "si ja començam així". A més a més, alguns veïns han començat a anar més enllà de les denúncies, ja que dimarts alguns veïns del carrer de la Corderia, contigu a la plaça d'en Coll, llençaren aigua des dels seus balcons als joves que parlaven al carrer. Dimarts, precisament, la Gerreria acull onades de persones atretes per l'anomenada Ruta martiana.

El silenci, però, també s'imposa legalment al món de la música. La sala de festes Buesville, a la Llotja, encara no ha tornat a fer concerts en directe des que tècnics de Cort li ho vetaren el mes de gener. Però encara n'hi ha més: el grup de música de carrer El fruto de la Manga s'ha vist obligat a abandonar la confluència de Jaume II amb la plaça de Cort, on habitualment tocaven en directe, per desplaçar-se fins a Sant Miquel. "Algun veí ens ha denunciat", comenta el guitarra i vocalista del grup. El problema és que no són renouers nocturns, sinó que fan la seva música al matí i al migdia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Prou de renous, fa mes de 10 anys
Prou de renous. El negoci d'uns pocs no pot anar contra la salut de la majoria.
Valoració:4menosmas
Per Miquel, fa mes de 10 anys
Mentre uns fan negoci converteixen les nostres llars en vertaders inferns. Volem estar tranquils a ca nostra i no desesperats per un renou que no acaba mai.
Valoració:12menosmas
Per Avorrit dels salvatges, fa mes de 10 anys
La meva solidaritat i ànim per als veinats.
Multes grosses i tancaments per als que viuen del renou, en fan i el promouen.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris