algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Cort veu possible apujar la tarifa de l'aigua i reduir el servei de neteja per sanejar Emaya

També estudia augmentar els preus de la recollida de fems dins el pla que s'està fent per reduir les despeses a l'empresa

119516

Els regidors que formen part de la comissió en la seva reunió de maig.

Joan Riera

Cort ja ha posat sobre la taula una trentena de mesures per acabar amb la mala situació econòmica que pateix Emaya. Entre les alternatives més destacables hi ha l'opció d'augmentar la tarifa de l'aigua i rebaixar la intensitat dels diferents serveis que l'empresa municipal presta a Ciutat.

En aquest darrer cas, Cort veu possible reduir la periodicitat de la neteja dels barris i que aquest servei passi menys dies a fer net els carrers de Palma. En la mateixa línia, també existeix la possibilitat que el servei de recollida de trastos no es dirigeixi directament als domicilis que el necessiten, sinó que siguin els mateixos ciutadans els que hagin de deixar el material a fora del carrer, tal com es fa en altres ciutats de l'Estat.
Aquestes són només dues de les mesures que estan incloses en el paquet d'alternatives que la comissió no permanent ja ha elaborat i que ara estan pendents de ser debatudes. Una tercera mesura passaria per incrementar l'import de la recollida de fems.

La comissió que elabora el pla de sanejament d'Emaya, que ahir es va reunir de nou i que està fomada per representants de tots els regidors de Cort, analitza la situació econòmica de l'empresa municipal des del 6 de maig passat per trobar "la solució més viable" sobre com optimitzar els recursos que té.

La creació d'aquest grup va ser aprovada en el ple del mes de març, després que la regidora d'UM, Cristina Cerdó, dimitís com a presidenta i regidora de l'Ajuntament. Després de la comissió tècnica vindrà el debat polític per consensuar quina d'aquesta trentena d'opcions convé més aplicar. El cas és que la situació anòmala que es viu dins Emaya ja fa tres mesos que s'arrossega, sense haver arribat a cap solució. La comissió es reuneix per resoldre la gestió econòmica, però l'empresa continua sense tenir un president en el consell d'administració.
El control de l'ens fa mesos que és a mans de la gerent, Malén Tortella, com a càrrec de confiança d'UM. A tot això s'hi afegeix el malestar dels treballadors d'Emaya davant la situació d'incertesa que s'està vivint dins l'empresa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Anocalvo, fa mes de 10 anys
Calvo, ¿pero sabe esa mujer lo que dice? A ver cómo se come eso. Nos suben el agua, nos suben la recogida de basuras ¿y a cambio nos recortan los servicios? Alcover y toda la tropa del PSOE y el Bloc nos toman por tontos. Y encima pretenden gastarse una millonada entre bicicletas, técnicos para evaluar las obras de un tranvía que nadie necesita y la compra de 100 autobuses que, oh casualidad, presentarán en campaña electoral. Y para colmo los paniaguados de los diarios y periodistas de siempre batiendo palmas. Vergonya...
Valoració:13menosmas
Per Indignant, fa mes de 10 anys
¿que la ciutat no està prou bruta?
Valoració:11menosmas
Per damnificat, fa mes de 10 anys
Ja podrien haver reduït les beneitures que han fet i que han costat doblers: carrils bici, edificis faraònics a la façana marítima, subsidis regalats al ca i al moix...
Valoració:18menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys
Sobretot que redueixin la de les barriades, la del Passig Mallorca i Jaume III que no la toquin
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris