algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

S'obre l'Aula de la Mar després d'invertir 1,2 milions per restaurar la Petrolera

L'edifici del Molinar enprén una nova etapa gràcies a l'impuls de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat i l'Ajuntament de Palma

El Centre de Recursos d'Educació Ambiental de les Baleares i l'Aula de la Mar han estat inaugurats avui a Can Sales, l'edifici del Molinar conegut com la Petrolera, després de la restauració de l'immoble que ha tingut un cost d'1,2 milions d'euros, finançats pel Govern i l'Ajuntament de Palma. El conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, i el tinent de batlessa i regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana de Palma, José Hila, han inaugurat avui la reforma d'aquest edifici que acollirà un equipament d'educació ambiental de referència i un nou espai públic per a usos socioculturals, segons ha informat el Govern en un comunicat. L'ús públic de la Petrolera s'inicia amb l'exposició temporal "Can Sales 1881-2010. Un edifici, un barri, un futur", que repassa i explica l'evolució històrica d'aquesta zona del Molinar en els últims 130 anys, amb l'etapa en què va ser refineria de petroli o fàbrica de colònia i sabó.

El Centre de Recursos d'Educació Ambiental de les Balears (CREAIB) acull serveis de documentació i biblioteca i gestiona el fons documental i bibliogràfic. L'Aula de la Mar, amb un enfocament principalment dirigit a la població escolar, acollirà xerrades, conferències, activitats de laboratori, tallers, maneig de material biològic i geològic. Al terrat és prevista la instal·lació d'una estació meteorològica. Can Sales es transforma d'aquesta manera en un espai lúdic i d'aprenentatge vinculat al coneixement del medi ambient i els ecosistemes marins.

El conveni entre la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat i l'Ajuntament de Palma sobre la infraestructura preveu que el departament autonòmic disposi de l'usdefruit de l'edifici durant vint anys, si bé la institució municipal es reserva un local de 67 metres quadrats ubicats en la planta baixa per a activitats socials, culturals i de participació ciutadana. L'Ajuntament de Palma posarà en breu aquest local a disposició de les entitats del barri del Molinar. L'immoble, catalogat com a edifici d'ús fabril, va ser construït a finals del segle XIX i compta amb una superfície construïda de 766 metres quadrats. En la seva reforma s'han invertit 1.188.970,24 euros, repartits al 50% entre la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat (a través de l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental) i a l'Ajuntament de Palma (a través de l'Empresa Municipal d'Obres i Projectes Urbans, EMOP).

En la reforma, que ha durat 23 mesos, s'ha buidat l'espai interior, s'han potenciat l'orientació cap al mar i la il·luminació zenital i s'ha recuperat l'escala com a element vertebrador de l'edifici. S'han emprès millores d'accessibilitat, s'ha instal·lat un ascensor, s'ha reforçat l'estructura i s'ha millorat la climatització.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris