algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

La Justícia també salva el Baleares

El Tribunal inadmet el recurs interposat per Memòria de Mallorca contra la decisió de Cort de mantenir dempeus el monument de la Feixina. El jutjat resol que la contextualització de la placa ja és suficient per complir amb la Llei de memòria històrica sense vulnerar els drets fonamentals. L'entitat demandant respon que no abandonarà la causa i que hi apel·larà

El Jutjat Contenciós Administratiu no veu violació dels drets fonamentals en el fet de conservar el monument al Crucero Baleares, situat al parc de la Feixina. A final de la setmana passada, el Tribunal va resoldre inadmetre a tràmit el recurs que va interposar l'associació Memòria de Mallorca el mes de març passat contra la decisió de Cort de mantenir dempeus aquest monòlit i només contextualitzar-lo amb una placa dedicada a totes les víctimes.
El col·lectiu argumentava que la no retirada del monòlit suposava una vulneració de la Llei de memòria històrica i dels drets fonamentals.

El passat 20 de maig, el Tribunal va reunir les dues parts implicades en aquest procés. Cort va al·legar que el mateix litigi estava sent processat pel TSJIB i va argumentar la "falta de legitimització" de l'entitat i la inexistència de cap vulneració dels drets fonamentals. Memòria de Mallorca és l'associació més activa que ha defensat els drets de les víctimes represaliades pel règim. El Tribunal, sense qüestionar la legitimació activa del col·lectiu, en la sentència recull textualment que "els seus estatuts no inclouen cap referència expressa al fet que el seu objecte social sigui la retirada de símbols o monuments".

El dictament afegeix que l'associació no justifica "quin és el dret fonamental vulnerat que afecta directament la part demandant". El portaveu de l'associació, Marsal Isern, assegurà que l'entitat apel·larà contra la sentència i que durà el procés fins al final.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jo, fa mes de 10 anys
I la creu gegant de darrere? No la llevaran?
Valoració:1menosmas
Per Xama, fa mes de 10 anys
Cort alegà falta de legitimització?, idò si que anam bé, no els deixen personar als tribunals nacionals pel tema de les foses i ara aquests de Cort els tiren a la cara que ells no tenen dret a presentar.se a un recurs contra decisions que els efecten directament, i a la vegada els jutges del suprem donen legitimitat als fatxes de manos sucias i a falange, aquests si que es poden personar i tenen tota la legitimització. Aquesta és la justícia franquista contextualitzada que tenim, talment com el monument de Sa Feixina, contextualitzat però igualment franquista, no em sorprendria gens que els franquistes contextualitzats i subvencionats per Cort d'Arca apareguessin ben aviat en aquest procés.
ON ÉS LA JUSTÍCIA per a les víctimes del franquisme?
Valoració:3menosmas
Per GUILLEM, fa mes de 10 anys
ES EVIDENT QUE TOTA LA JUSTICIA ESPANYOLA COIXETJA DEL MATEIX PEU. LA SENTÈNCIA VA EN LA MATEIXA SINTONIA DELS JUTJES DELS ANTICS TRIBUNALS FRANQUISTES QUE NO VOLEN NI PERMETEN QUE S'INVESTIGUIN ELS CRIMS DEL FRANQUISME.
Valoració:1menosmas
Per Es gall vermell, fa mes de 10 anys
La democràcia només arribarà a l'estat espanyol quan acabi la impunitat en la que viu el franquisme, reciclat per la falsa esquerra espanyola que transformà la transició en traïció.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris