nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Passa del Consell per preservar els terrenys del molí d'en Regalat

A la zona, de gairebé 16.000 metres quadrats i al cor de la Colònia de Sant Pere, s'hi havien de construir 18 xalets

La Comissió Insular d'Urbanisme del Consell ha decidit "aprovar la revisió de les noves Normes Subsidiàries d'Artà i adaptar-les al Pla Territorial de Mallorca amb prescripcions". Així ho assenyala el portaveu d'Els Verds-Esquerra a l'Ajuntament artanenc, Guillem Caldentey, que alhora reconeix la valentia del Bloc, per mitjà d'Antoni Alorda, quan demanà "explicacions tècniques acurades sobre la zona de servitud per protegir la limitació del domini públic marítim i terrestre i que podria afectar gran part dels terrenys de la illeta del molí d'en Regalat.

S'ha de pensar que en el planejament figurava que era de 20 metres, en lloc dels 100 metres que hi exigeix la Llei de costes". Així doncs, ara per ara, i a l'espera de la resposta de la Demarcació de Costes, la protecció sembla més a prop, després que el PSOE (2 vots) i el Bloc (2) hi votassin a favor i UM (1) i el PP (2), en contra.
Per Caldentey, "aquesta situació confirma la lluita que ha mantingut la nostra formació d'ençà que el 2005 hi havia l'acord municipal, mitjançant un conveni entre l'Ajuntament d'Artà i una promotora, per construir al molí d'en Regalat un total de 18 xalets". El regidor de l'oposició també recorda que "encara no fa ni un any que celebràvem la sentència del TSJIB per la qual se suspenia aquesta actuació, que suposaria la destrucció de tot l'entorn d'aquesta àrea".

Proposta
L'edil d'Els Verds-Esquerra assenyala que "nosaltres creim que, si els solars són ara rústics, ja no podran ser mai edificables, fet que pot suposar una baixada del seu preu, i nosaltres proposam que alguna administració els pugui adquirir per disposar així d'un espai verd de més de dues quarterades en un nucli com és la Colònia de Sant Pere, als terrenys del qual hi ha un molí de vent fariner catalogat".

D'aquesta manera, el Consell de Mallorca està a la espera d'aquest informe de Costes. Com manifesta Alorda des de la Comissió, i segons diu Caldentey, "cal defensar la possibilitat que, si s'aproven les NS d'Artà tal com les havia redactades la Sala i sense la revisió dels tècnics, s'hi podria obviar i infringir la Llei de costes". És necessari assegurar una més alta seguretat jurídica, a favor de l'interès públic, quant a la definitiva qualificació urbana d'aquesta zona", conclou.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris