algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Cerdó plega

Abandona la militància d'UM i dimiteix com a regidora de Cort i com a presidenta d'Emaya. La decisió ve després de no rebre suport de Melià per a la moció de censura contra Calvo

118618

Cristina Cerdó, en el que fins ara ha estat el seu despatx a Emaya.

Ferran Aguiló(S. Amengual.)

La fins ara regidora d'UM a Cort, Cristina Cerdó, va anunciar ahir que abandona la política, després de sentir-se "traïda" pels seus. Aquesta decisió dràstica implica deixar tots els càrrecs que ocupava. Així, Cerdó va dimitir com a regidora i portaveu d'UM a l'Ajuntament de Palma, i com a presidenta d'Emaya. A més a més, i segons van indicar fonts d'UM, ahir mateix Cerdó també va fer constar en el registre que es dóna de baixa de militància d'aquesta formació, en la qual exercia de presidenta d'UM a Palma des del desembre passat. Tot i que ahir Cerdó va eludir fer qualsevol tipus de declaració, la seva baixa s'entén perquè es produeix tres dies després que el PP renunciàs de manera definitiva a presentar una moció de censura a l'Ajuntament de Palma per desbancar del govern municipal la batlessa, la socialista Aina Calvo.

El PP, finalment, no va acceptar les condicions de l'executiva d'UM. Això no obstant, amb anterioritat, Cerdó i el PP de Palma haurien arribat a un acord per tirar endavant la moció, el qual no va veure la llum. En aquest sentit, la que fins ara havia estat regidora d'UM s'hauria sentit "traïda" i deslegitimada pel seu propi partit, i encara més pels dos homes forts de la nova executiva d'UM: el president, Josep Melià, i el secretari general d'UM, Joan Monjo. Cristina Cerdó, presidenta d'UM Palma, sempre ha estat partidària de donar suport a la moció de censura sense contraprestacions, cosa que no va fer el president d'UM, Josep Melià. Hores abans de l'anunci de Cerdó, la batlessa de Palma, Aina Calvo, havia comunicat en una roda de premsa la proposta perquè el regidor del PP Maurici Rovira ocupàs la presidència d'Emaya, càrrec que fins ahir mateix exercia Cristina Cerdó.

En aquest sentit, fins que el PP no es pronunciï sobre si accepta o no les condicions de l'equip de govern, el regidor d'Hisenda, Andreu Alcover, confirmava que la presidència d'Emaya passarà a l'actual vicepresidenta en funcions, Malene Tortella (UM, mà dreta de Cerdó a l'empresa), que també fa de gerent dins el consell d'administració. Pel que fa al càrrec de regidora a l'Ajuntament, la següent en la llista de la formació d'UMque podria substituir Cerdó a Cort és Apol·lònia Ordinas. En cas que no ho acceptàs, seria el torn de Joan Carles Chavarría. Els dos es troben en el número sis i el número set de la llista municipal.

Cristina Cerdó era una de les dirigents crítiques amb la nova etapa regeneracionista d'UM. Després del nomenament de Melià com a nou president d'aquesta formació, Cerdó va recriminar-li el fet que no hagués comptat amb el comitè d'UM Palma per formar els nous òrgans de direcció. Això va fer que es desmarcàs de l'etapa que tot just s'acaba d'encetar. Quant a Emaya, Cristina Cerdó comunicarà aquesta setmana als membres del consell d'administració la seva decisió de dimitir com a presidenta de l'empresa municipal, feina que duia a terme des del mes de juliol de 2007. Cerdó exposarà als membres de l'òrgan rector d'aquesta empresa els motius pels quals deixa la presidència i que són fruit, segons va manifestar, d'una "decisió que respon a la coherència", després d'haver presentat ahir la baixa com a regidora i portaveu d'Unió Mallorquina a Cort.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 7
Siguiente
Per toni, fa mes de 10 anys
M'agradaria saber quina ideologia tenia aquesta dona...o si es com molts d'altres que no en ten tenia cap, a part de molta figurera.
Valoració:1menosmas
Per Pep, fa mes de 10 anys
Mensaje dirigido a Pedro José.
Es una lastima que quiten a ses Famellas que tu dices pero es que Pep Melia y Joan Monjo prefieren mascles, que si una mujer les lleva la contraria se la cargan,
Revisa lo que han hecho estos desde hacer tiempo y verás que no es la primera mujer que se cargan , solamente les sirven estas que dicen AMEN, con lo cual ya puedes ver lo machistas que son.
Valoració:-8menosmas
Per Un vell vianant, fa mes de 10 anys
Si caminau per ciutat, i sou una persona major, anau molt alerta amb les bixicletes, son com les mosques, poren venir de tots els costats. L'estimada batlesa sra. Calvo possiblement creu que es mes important la protecció de les bicis, que dels vianants.
Valoració:16menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
La qüestió és que na Calvo dóna Emaya al pp. A la basca.
I molts comentaristes es fixen en tot manco en aquest "detallet"...
Ens menjaran amb patates... Si no reaccionam! I reaccionar no és votar bloc, que votar bloc és votar psoE.
Valoració:-2menosmas
Per Eusebio, fa mes de 10 anys
Jo no som d'UM, però crec que la coincidència del que diuen els del PP, juntament amb el que diu na Cerdó, demostra que en Melià menteix. A un partit com UM, avesat a tenir càrrecs, ara els necessiten com el pa. És impossible que no n'hagin demanats. Comença molt malament aquest no president. O es pensa que som beneits?
Valoració:-15menosmas
Per un que va a peu, fa mes de 10 anys
Bona sort, Cristina Cerdó. I gràcies per haver intentat posar a retxa la batlessa dels carrils mal fets.
Valoració:1menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
Respectable la seva decisió.

Endavant una UM equidistant de les dues bubototes: psociates i peperos.

Psociates i peperos: pacte a la basca, després de la dimissió de la senyora Cerdó.

Vot útil nacionalista no espanyol a UM!!!
Valoració:0menosmas
Per ciutadà, fa mes de 10 anys
Bon vent i barca nova!!
Valoració:-4menosmas
Per Jeu aquí t'he dit, fa mes de 10 anys
Jo trob que si ha provat de xerrar amb sos des PP, l'hauríen d'haver tret abans. Tuadell de noses espanyolistes!
Valoració:-5menosmas
Per Fora, fa mes de 10 anys
Excel·lent! L'espanyolisme va a la baixa!
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 7
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris