algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

El PP renuncia a la moció de censura a l'Ajuntament de Palma

El secretari general dels populars diu que UM exigia càrrecs i llocs de feina; el president de la formació nacionalista assegura que la política lingüística ha estat un obstacle del tot insalvable

El Partit Popular balear comunicà ahir vespre de manera unilateral i a través d'un comunicat que renuncia definitivament a presentar la moció de censura a l'Ajuntament de Palma. Els populars asseguren que no poden acceptar de cap manera les condicions que pretén imposar UM.Miquel Ramis, secretari general del PP, explicà a dBalears que la formació nacionalista no té un posicionament definit. "És absolutament inacceptable el doble discurs que manté Unió Mallorquina. Una cosa és UM Palma, amb una posició de diàleg amb la qual ens podríem entendre, i una altra de molt diferent són les intencions de la direcció insular".

En aquest sentit, el secretari general del PP explicà que, fins i tot, ja havien començat a parlar de qüestions programàtiques, però destacà que no podien acceptar, de cap manera, les noves condicions que pretenia imposar UM. "Podem parlar de programa, d'idees però, quan falta poc més d'un any per a les eleccions, és prioritari parlar de feina. UM pretenia mantenir càrrecs i volia negociar també llocs de feina. Són condicions que el Partit Popular no pot acceptar", indicà.

Josep Melià, president d'Unió Mallorquina, va explicar que les raons del trencament de les negociacions eren únicament i exclusivament programàtiques, i va negar amb contundència haver exigit càrrecs o llocs de feina al Partit Popular.

"Hi ha qüestions a les quals Unió Mallorquina mai no renunciarà. És una qüestió ideològica, de principis, que no podem deixar mai de banda. Em referesc a la política lingüística. Nosaltres creim en la Llei de normalització, en el Decret de mínims, en l'imprescindible foment del català", afirmà Melià. Així mateix, el president d'UM fou clar quan assegurà que no havien exigit cap càrrec o lloc de feina, com assevera Ramis.

Dijous, els populars José Ramón Bauzá, José María Rodríguez, Julio Martínez i Miquel Ramis es reuniren amb els uemites Josep Melià, Joan Monjo i Cristina Cerdó. Fou aleshores quan el PP sol·licità a UM que mantinguessin una posició unitària, sense fissures. Ahir es va produir un nou contacte entre les dues formacions i fou llavors que la direcció del PP decidí renunciar "de manera definitiva" a presentar la moció de censura.

El PP, en el seu comunicat públic, explicà que acabarà la legislatura continuant amb la seva feina d'oposició i intentant treure endavant propostes en benefici dels ciutadans de Palma davant la minoria d'Aina Calvo. El PP, almanco avui per avui, descarta taxativament la possibilitat que un dels dos regidors d'UM rompi la disciplina de vot del seu partit i afavoreixi la moció de censura. UM, per part seva, intentarà també aprofitar la minoria socialista per tirar endavant les seves propostes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente
Per Dormint amb el seu enemic, fa mes de 10 anys
I en Grosske, com sempre, fent amics. Aineta, posa-li un morral que encara te fotran la batlia per mor d'ell...
Valoració:6menosmas
Per Robespierre, fa mes de 10 anys
Ara, en Melià i companyia ja tenen el que necessitaven per llevar-se en Monjo de damunt. Rodará una cabesota!
Valoració:-4menosmas
Per Miquel S., fa mes de 10 anys
Ufff!!! i jo que me pensava que la nova UM era diferent a l'anterior,... veig que són pitjors, i a més, a la primera mentida ja els han pillat
Valoració:-4menosmas
Per Bewrnardí Amengual Capó, fa mes de 10 anys
molt be UM amb el partit més corrupte de la història i antimallorquí no es pot pactar.
Valoració:-3menosmas
Per toni, fa mes de 10 anys
Uiii que ni ha de molts de rabiosos!

a qualqu pareix que si juga la vida amb la moció ...

Salut a tots!
Valoració:31menosmas
Per Ronya per gratar, fa mes de 10 anys
Me pensava que el ridícul del covard Grimalt era insuperable, pero veig que UM s'ha convertit en una versió pudenta de 'El Club de la Comedia', jajajaja Aqui la unica llengua que defensen es aquella amb la que llepen el cul del PSOE i la seva propia cartera
Valoració:-4menosmas
Per Bernat, fa mes de 10 anys
Monjo, has estirat tant la corda que has caigut en terra amb tot el teu culot saimós. I aixo que te penses ser mol llest...
Valoració:-5menosmas
Per Patriotes Associats, fa mes de 10 anys
Ben fet, UM
Valoració:12menosmas
Per xaume, fa mes de 10 anys
Ja sabia jo que no hi hauria collonets.........
Valoració:-4menosmas
Per Albertí, fa mes de 10 anys
Dilluns em don de baixa! Melià, Monjo, Miquel, Grimalt, Bauçà, Cerdà... ESTAFADORS!!!
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris