algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

El PP renuncia a la moció de censura a l'Ajuntament de Palma

El secretari general dels populars diu que UM exigia càrrecs i llocs de feina; el president de la formació nacionalista assegura que la política lingüística ha estat un obstacle del tot insalvable

El Partit Popular balear comunicà ahir vespre de manera unilateral i a través d'un comunicat que renuncia definitivament a presentar la moció de censura a l'Ajuntament de Palma. Els populars asseguren que no poden acceptar de cap manera les condicions que pretén imposar UM. Miquel Ramis, secretari general del PP, explicà a dBalears que la formació nacionalista no té un posicionament definit. "És absolutament inacceptable el doble discurs que manté Unió Mallorquina. Una cosa és UM Palma, amb una posició de diàleg amb la qual ens podríem entendre, i una altra de molt diferent són les intencions de la direcció insular".

En aquest sentit, el secretari general del PP explicà que, fins i tot, ja havien començat a parlar de qüestions programàtiques, però destacà que no podien acceptar, de cap manera, les noves condicions que pretenia imposar UM. "Podem parlar de programa, d'idees però, quan falta poc més d'un any per a les eleccions, és prioritari parlar de feina. UM pretenia mantenir càrrecs i volia negociar també llocs de feina. Són condicions que el Partit Popular no pot acceptar", indicà.

Josep Melià, president d'Unió Mallorquina, va explicar que les raons del trencament de les negociacions eren únicament i exclusivament programàtiques, i va negar amb contundència haver exigit càrrecs o llocs de feina al Partit Popular.

"Hi ha qüestions a les quals Unió Mallorquina mai no renunciarà. És una qüestió ideològica, de principis, que no podem deixar mai de banda. Em referesc a la política lingüística. Nosaltres creim en la Llei de normalització, en el Decret de mínims, en l'imprescindible foment del català", afirmà Melià. Així mateix, el president d'UM fou clar quan assegurà que no havien exigit cap càrrec o lloc de feina, com assevera Ramis.

Dijous, els populars José Ramón Bauzá, José María Rodríguez, Julio Martínez i Miquel Ramis es reuniren amb els uemites Josep Melià, Joan Monjo i Cristina Cerdó. Fou aleshores quan el PP sol·licità a UM que mantinguessin una posició unitària, sense fissures. Ahir es va produir un nou contacte entre les dues formacions i fou llavors que la direcció del PPdecidí renunciar "de manera definitiva" a presentar la moció de censura.

El PP, en el seu comunicat públic, explicà que acabarà la legislatura continuant amb la seva feina d'oposició i intentant treure endavant propostes en benefici dels ciutadans de Palma davant la minoria d'Aina Calvo. El PP, almanco avui per avui, descarta taxativament la possibilitat que un dels dos regidors d'UM rompi la disciplina de vot del seu partit i afavoreixi la moció de censura. UM, per part seva, intentarà també aprofitar la minoria socialista per tirar endavant les seves propostes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ligeia, fa mes de 10 anys
Sí, i tant, UM ha renunciat per a defensar la llengua... i en Matas és un angelet víctima d'una conspiració, ja que hi som. El que passa és que en Rajoy ha posat els seus peperos a les ordres i els d'UM intenteu trerue profit electoral al fracàs del seu pla. Quin cinisme! I a més ens prenen per imbècils.
Valoració:-9menosmas
Per balear, fa mes de 10 anys
Ja us podeu posar com volgueu però els fets són els que són. PP i UM s'han enriquit en tots els governs que han compartit, i UM fins a la data ha viscut d'això.
Valoració:-4menosmas
Per DEIXAU-NOS COM ARA, fa mes de 10 anys
Estam arreglats, entre els fatxes d'esquerres i els fatxes de dretes . . .

Mare de deu, quin panorama.

Valoració:1menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
El que diu i dirà el PP sobre UM ja ens podem imaginar què és i quin grau de veritat té. El PP no ha fet moció perquè Rajoy diu no. A partir d'aquí, a difamar UM, que d'això es tracta i en això no difereixen gens del psoE.

Molt bé, Melià, la política lingüísitca ha de ser de primera categoria (ni com és ara ni com la faria el pp) i escrupolosíssima pel que fa a la protecció i estímul de l'ús de la nostra llengua (el català) a ca nostra.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris