algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Son Banya s'atrinxera

Un grup de gitanos s'amotina en una barraca per impedir que Cort l'esbuqui i desallotgi una família. La Policia hi intervé per la força i la comunitat anuncia que es manifestarà contra Grosske

Son Banya protagonitzà ahir un nou episodi de resistència entre la comunitat gitana i les forces policials. Aquest cop, l'avalot no tingué res a veure amb les habituals batudes pel narcotràfic. Un grup de deu gitanos del poblat s'amotinà ahir al matí dins una de les barraques per impedir que el Consistori l'enderrocàs, tal com estipula el pla de reallotjament i de reinserció social que està duent a terme la Regidoria de Benestar Social.

Els amotinats eren habitants del poblat, però cap d'ells no estava vinculat amb les persones afectades pels desallotjaments d'ahir. "No ens mourem d'aquí! Ens n'haureu de treure per la força!", interpel·laven els gitanos als agents policials. Davant aquesta ofensiva, els agents hagueren d'intervenir-hi per la força per fer fora el grup de l'interior de l'habitatge. L'acció policíaca provocà més animadversió dels habitants, que amenaçaren de manifestar-se davant l'ajuntament per demanar la dimissió del regidor Eberhard Grosske.

A més, anunciaren que no durien els fills a l'escola fins que no es dignifiquin les seves condicions de vida. El patriarca del poblat, Gabriel Cortés, recriminà el tracte rebut per alguns gitanos de Son Banya per part dels uniformats. Afegí que dins el poblat encara hi ha un grup de resistència gitana que s'oposa al pla de desmantellament.

Fins a una vintena d'efectius de la Policia Local i una quinzena més de la Policia Nacional s'havien desplaçat al poblat per controlar que la Regidoria de Benestar Sociasl pogués fer efectiu durant el matí els desallotjaments voluntaris. Ahir van abandonar Son Banya tres famílies, formades per un total de nou persones. Es tractava de quatre homes i de cinc dones, dues de les quals són menors d'edat, que ocupaven tres habitatges als carrers 3 i 5.

Tal com preveu el pla de reallotjament del patronat de Son Riera, les tres edificacions on residien les famílies foren tomades per impedir-ne la reocupació. Amb les nou persones desallotjades ahir, ja són set les famílies que han deixat el poblat des que s'hi posà en pràctica el pla de desmantellament, l'octubre de 2009.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per un que va a peu, fa mes de 10 anys
Però no mal resolta, ciutadana del Coll.
Valoració:1menosmas
Per Una ciutadana del Coll, fa mes de 10 anys
A un que va a peu

Els sombanyers que tu tant te preocupa ja no viuen a Son Banya, Aquests ja viuen a pisos i xalets per dins Palma i a fora vila.

A Son Banya només hi van a vendre, la volen com a botiga. I clar, no volen que els tanquin la botiga.

A Son Banya també hi ha gent humil. sense recursos, que lo que necessita és una oportunitat.

I per descomptat, també hi viuen delinqüents als que la societat els ha controlar degudament. La Policia i els jutges han de fer la seva feina.

Però Son Banya avui en dia només és una vergonya social que s'ha de resoldre.
Valoració:5menosmas
Per un que va a peu, fa mes de 10 anys
Ui, sí, pla de reallotjament i reinserció...

Alerta, si ens toca que el pla ens els reallotgi i reinserti de veïns... Segur que els polítics no se'ls posen a viure devora, els sombanyers...
Valoració:2menosmas
Per Maria, fa mes de 10 anys
Bravo Grosske,

Si ets capaç de culminar el pla de reallotjament i reinserció abans d'acabar la legislatura, molt s'hauran de menjar, amb patates, les seves paraules.
Valoració:-3menosmas
Per l'olla de la tribu, fa mes de 10 anys
Que la policia hi enviï GrossKe, mem si se'l mengen amb patates...
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris