algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

Els veïns, contra l'eix del carrer Fàbrica

La proposta de Cort és restringir per complet el trànsit en aquest tram. Els residents temen que la zona es converteixi en una nova Llonja

Les entitats veïnals i culturals del barri de Santa Catalina ja han expressat el seu rebuig al projecte de l'eix cívic del carrer Fàbrica, en el tram comprès entre l'avinguda de l'Argentina fins a Comte de Barcelona. Els veïns temen que aquesta zona es converteixi en una nova Llonja, amb renous, falta de seguretat i un nou punt de concentració per als practicants de la botellada. Així s'expressà ahir Pere Felip, el president de l'associació del Raval de Santa Catalina i, alhora, portaveu de la comissió de seguiment del projecte, formada per regidors de l'equip de govern i entitats veïnals, comerços i restauradors de la zona.

Dilluns la comissió es tornarà a reunir a l'horabaixa i els veïns expressaran, de nou, el seu malestar amb la iniciativa impulsada per Cort, que preveu restringir per complet el trànsit en aquest tram, en contra de l'opinió dels residents. Quant a això, Felip afegeix que els cataliners no volen renunciar a la inversió d'1,2 milions que el Consistori té prevista per al projecte d'aquest eix cívic, que serà finançat amb el nou pla E. No la volen perdre, per la qual cosa consideren que el finançament s'hauria de repartir entre distints indrets de Santa Catalina, i no només concentrar els doblers en el carrer Fàbrica. No obstant això, i en vistes que Cort no fa comptes fer-se enrere de la proposta, els veïns, segons Felip, exigiran en la reunió de dilluns que Cort es comprometi a aplicar la llei en qüestions de seguretat i renous perquè la qualitat de vida dels residents no se'n ressenti.

Cort té fins dia 30 per enviar les propostes a l'Executiu central per rebre el finançament del pla E. Per aquest motiu, aquesta setmana el projecte de l'eix cívic del carrer Fàbrica haurà de ser aprovat en junta extraordinària de govern.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris