nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

El PP presenta un recurs contra Calvo

Paral·lelament, el partit diu que ja està acabant la proposta que justificaria presentar una moció de censura al govern de Cort

117006

Gijón i Martínez anunciaren divendres passat que presentarien un recurs contra Calvo.

ULTIMA HORA

El PP va interposar ahir el recurs contenciós administratiu contra la batlessa de Palma, Aina Calvo, amb l'objectiu d'aconseguir la invalidesa del decret de l'Ajuntament que anul·la un acord per poder convocar dos plens al mes. Aquesta proposta d'incrementar el nombre de sessions -presentada pel PP- es va aprovar per majoria el passat 22 de febrer. El PP considera que la primera vara està cometent una "gravísima infracció legal" per obviar aquest acord.

Segons argumenten els regidors del PP en el seu recurs, la resolució dictada per la batlessa és "improcedent i il·legal", ja que "oblida" l'atribució del ple de fixar la periodicitat de les sessions ordinàries. A més, considera que els arguments esgrimits per l'equip de govern a l'hora de justificar aquest decret vulneren "la normativa legal".
El govern de Cort argumenta que les competències per establir el dia i el nombre de plens mensuals que s'han de dur a terme al consistori només les té Batlia. En canvi, els 'populars' defensen que els acords del ple són "immediatament executius i gaudeixen de la presumpció de legitimitat".

Per altra banda, el PP també va dir que està a punt d'acabar l'informe amb els arguments que justifiquen, segons ells, la presentació d'una moció de censura per expulsar Calvo del Govern. El PP diu que només li bastaria tenir l'abstenció d'UM, formació que no es pronunciarà fins que no tingui la proposta dels 'populars'. Aquest document, que coordina la regidora Aina Ferriol, serà presentat dilluns o dimarts al president de la Junta Local de Palma, José María Rodríguez. Posteriorment, s'haurà de convocar una Junta Territorial Extraordinària abans que el 25 de març es dugui a terme l'ordinària, perquè s'hi pronunciïn els afiliats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris