nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Cort vol el Lluís Sitjar per la meitat de la valoració dels copropietaris

L'Ajuntament de Palma ha traslladat al Govern dues taxacions: una de feta per un perit independent que fixa el preu màxim en 14,7 milions i una altra, que han realitzat tècnics municipals, de 13,9 milions

116980

El vell estadi del Lluís Sitjar pateix, des de fa anys, un procés de degradació endèmica. Foto. L.Morral.

L.M.

L'Ajuntament de Palma ha presentat dos informes que taxen el preu de compra de l'estadi Lluís Sitjar entre 13,9 i 14,7 milions d'euros per poder-hi construir el nou recinte firal. La primera estimació ha estat feta per tècnics d'Urbanisme del Consistori mateix, mentre que el segon informe l'ha elaborat un perit independent, Pere González Nebreda. Ambdues quantitats són sensiblement inferiors a la valoració pericial encarregada pel Reial Mallorca, segons la qual el preu del solar és de gairebé 33 milions d'euros.
Els copropietaris consideren també el fet que un jutjat determinà que l'import just de l'expropiació del canòdrom -ben aprop del Lluís Sitjar- fou de 1.200 euros per metre quadrat.

En el millor dels casos, Cort els ofereix ara menys de 600 euros per metre quadrat. Aquest grup ja rebutjà, el desembre passat, una oferta del Consistori d'11 milions. Ahir, el president de l'associació, Joan Aguiló, qualificà d'"insuficient" la proposta de l'Ajuntament.

L'edil d'Urbanisme, Iolanda Garví, anuncià que l'executiu municipal s'ha compromès a facilitar a la Conselleria de Comerç aquestes taxacions -que no inclouen el cost de la demolició de l'estadi- com a punt de partida per negociar amb els copropietaris la compra de l'antic camp del Mallorca. La regidora reiterà l'"oportunitat històrica" que suposa per a la ciutat la ubicació de l'espai per a fires als terrenys del Lluís Sitjar, especialment pels beneficis que el nou equipament durà a les barriades del Fortí, Son Cotoner, el Camp d'en Serralta i Son Dameto.

A més, Garví destacà que l'operació que promou Cort permetria posar fi a la degradació d'aquest estadi, finalitzar el projecte de la falca verda, posar a disposició dels veïns noves infraestructures esportives i tenir un recinte firal "compacte" situat "al centre de la localitat". Les taxacions, segons Garví, no preveuen el cost d'esfondar el vell camp de futbol. D'acord amb els tècnics de Cort, en el cas que l'assumissin els titulars actuals, el valor de mercat pujaria, incloent-hi l'esbucament, a 15,6 milions d'euros. En canvi, segons els criteris de l'expert extern Pere González, l'import se situaria en un total de 17,5 milions.

"És una oportunitat històrica" de millorar aquest entorn de la ciutat sense la necessitat de "consumir més sòl", reiterà Garví. Al seu entendre, aquesta proposta respon a la demanda del Govern de disposar d'un lloc per a un espai firal cèntric amb capacitat per a 6.000 visitants diaris. Per tot plegat, la regidora recordà que l'elecció del Lluís Sitjar és el resultat d'un estudi detallat de les altres opcions, inclosa la construcció d'un nou recinte a l'aeroport, defensada pel PP i rebutjada pel seu alt cost. Les altres alternatives eren el solar de Son Bordoy, que proposava l'Executiu i que es va deixar de banda perquè no tenia la qualificació urbanística adequada; l'Estadi Balear, els terrenys de l'actual hospital de Son Dureta i els terrenys de Son Garcies, situats a la Platja de Palma.

Faran la junta dimecres

El president dels copropietaris del Lluís Sitjar, Joan Aguiló, manifestà ahir que la xifra fixada en els dos informes és "insuficient". El portaveu va fer aquestes declaracions després de conèixer les dues propostes de compra. A continuació, avançà que aquest mateix dimecres es reunirà la junta d'accionistes i decidiran, per majoria, si consideren "oportú" aquest import o si, per contra, "encara no basta". Aguiló destacà que el màxim accionista de l'estadi -el Mallorca- n'havia valorat el preu de venda en 33 milions, una xifra que Cort ja donà a entendre que era "innegociable". "Entre els 33 i els prop de 15 milions, hi ha un gran marge de diferència. Em sembla una quantitat molt baixa", conclogué el cap dels copropietaris.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per observadora, fa mes de 10 anys
Estic totalment d'acord amb el comentari de na xisca.

Ah!! I no puc "votar" ell seu comentari... començ a sospitar que les votacions de les opinios estan manipulades...
Valoració:2menosmas
Per Iguals en drets, fa mes de 10 anys
S'ha de multar als propietaris de Sa Carbonera (ara Lluis Sitjar) per l'estat d'abandonament d'aquest recinte que és un niu de rates, de la mateixa manera que encalcen a altres propietaris de solars amb fems dins la ciutat. Però Calvo fa parts i quarts , i sabem per quina raó.
Valoració:8menosmas
Per Patató, fa mes de 10 anys
Dic jo que mentre no s'hi faci res de profit se podrien sembrar patates, així el Lluís Sitjar tornaria a ser el que va ser al seu moment. En paraules de José María García, "un patatal".

Ara fora bromes, tant que es parla d'horts urbans ecològics, igual se podria fer alguna cosa de profit: domàtigues de ramellet, prebes i tal. És que veure el camp així, amb aquesta mala herbada, fa mal als ulls...
Valoració:11menosmas
Per Llibertat Lliberal, fa mes de 10 anys
Fora comunisme!!!
Valoració:-3menosmas
Per Carla, fa mes de 10 anys
El president de l'associació no déu ser d'UM? el de les plantes i llavors?
Esper que l'Ajuntament faci una expropiació, que no permeti la degradació de la zona, que acabi la falca verda, que en faci un centre esportiu i d'oci cultural i a més, si vol, que posi el recinte firal. Potser amb tot això el barri reviscolarà i els comerços de la zona no caldrà que tanquin les portes.
Valoració:6menosmas
Per xisca, fa mes de 10 anys
Quina manera de donar les notícies...
Cort vol el Lluís Sitjar per lo que han valorat els tècnics municipals que val. Que són funcionaris preparats per realitzar les taxacions!I no són part implicada ni amb interessos partidistes...

Un poc de rigor, senyors...


Valoració:-8menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
No ès qüestió de negociar, se expropia i se paga 5 milions de euros an els propietaris.
Si no estan conformes que vagin an els tribunals a posar plets.
Tod'una se esbuca l'estadi, se aplana i se deixa com aparcament de cotxos, provisionalment.
Provisionalment que pot esser per sempre ja que mai se podrà realitzar cap projecte per manca de doblers.

Valoració:-18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris