cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

El PP durà Calvo als tribunals per “incompliment dels acords de ple”

Els populars diuen que vulnera els drets fonamentals de la Constitució per haver-se negat a fer dos plens al mes, no voler passar per la Sala les despeses superiors a 6.000 euros i no convocar les juntes generals

El PP de Palma emprendrà accions judicials contra la batlessa de Ciutat, Aina Calvo, per haver-se negat a convocar les juntes generals de les cinc empreses públiques municipals. Dilluns, els conservadors interposaran un recurs davant el Jutjat Contenciós Administratiu, mitjançant un procediment especial, per incompliment de l'acord de fer dos plens al mes.

Així ho anunciaren ahir el portaveu del grup municipal popular, Julio Martínez, i el secretari general de la junta territorial de Palma, Àlvaro Gijón. Explicaren que la decisió de Calvo de negar-se a complir un acord plenari vulnera l'article 23 de la Constitució espanyola. Segons el PP, aquest punt estableix que els ciutadans tenen dret de participar en els assumptes públics directament o per mitjà de representants. Al seu entendre, el fet que l'equip de govern no respecti aquesta decisió, aprovada a la Sala a instàncies dels populars, suposa una vulneració d'aquest dret fonamental. Gijón afegí que aquests no són els únics arguments que denunciaran davant els tribunals i recordà que Calvo també es nega a complir la resolució aprovada en el ple per la qual el Consistori hauria de debatre i analitzar, en una comissió de comptes, totes les propostes de despeses municipals que superin els 6.000 euros.

El secretari general explicà que la competència per establir el nombre de sessions plenàries que hi ha d'haver cada mes ha de ser aprovada pel mateix ple. Assegurà que només cal el suport d'una majoria simple -que és la que ostenta el PP a Palma, amb 14 regidors d'un total de 29- per poder incrementar el nombre de reunions a la Sala.

Per la seva banda, Martínez afirmà que Calvo és "una okupa sense legitimitat democràtica per continuar en el càrrec" i l'acusà d'haver-se "llevat la careta democràtica", perquè es nega a complir el que s'aprova en el ple. Així, es queixà que, pel fet d'oposar-se a convocar-ne dos de mensuals, "retalla els drets dels regidors" del PP, que representen els 66.000 ciutadans que els votaren. Per això, el portaveu remarcà que Calvo "s'ha d'adaptar a la nova situació que ha creat", tal com ho fa la presidenta del Consell, Francina Armengol, i acatar els acords que s'aprovin per majoria en els plens. Repetí, en fi, que és "intolerable" que la primera edil vulgui "mantenir-se a la cadira".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Al banc del si no fos, fa mes de 10 anys
El PP, ja se sap, actúa sense escrúpols ni complexes; sols basta tenir una mica de memòria per veure quans d'acords de plenari han incomplert ells. A més, no us recordeu que feren fora de la gerència d'urbanisme i d'altres comissions, no sols a les entitats ciutadanes que hi tene dret si no també a l'oposició. Quin grapat de poquesvergonyes! i en Rodríguez el primer, esper veure'l caure ben aviat a aquest hipòcrita que tantes obscures coses amaga.
Valoració:0menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
La poden condemnar a fer voltes pel carril bici i així l'amortitzarem...
Valoració:-4menosmas
Per Martí, fa mes de 10 anys
Parles de gent incompetent a l'ajuntament, Toni? Vols dir qe allò de l'anterior batlessa, que va dir que posaria la mà al foc pel tinent de batle Rodrigo de Santos no era incompetència? Idò si no ho era, era molt pitjor.
Valoració:61menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 10 anys
No els a basta la que els a caurà damunt a partir del dia 23 de març? O es que volen distreure l'atenciò? Quants de plens es celebraven quant ells governaven?.Les Empreses Pùbliques nio donaven comptes a ningù,per això hi havìa es desgavell que tenìen.O no Sr,Gijòn? Lo d`en Rodrigo de Santos es solsament una mostra del robatori que hi havìa a l'Administraciò Cirer i abans amb en Fageda o no Sr,Rodrìguez? Si s`investigàssin els 16 anys del PP a l'Ajuntament de Palma farìen falta 10 o 12 Fiscals Anticorrupciò.Aixì que,Sres.del PP anau en compte no sigui cosa que surti tota la vostra porquerìa.
Valoració:75menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys
El que s'ha de fer és dur a l'ocupa Calvo a l'oposició. En moments de crisi com l'actual no ens podem permetre tenir gent tan incompetent a l'Ajuntament
Valoració:45menosmas
Per xaume, fa mes de 10 anys
No us haveu d'extranyar. Aquesta manera de fer política, la del PP vull dir, és força coherent amb el seu tarannà. Tantmeteix al PP mai no li ha importat per res la ciutadania ni els ciutadans. Sols li preocupa el seu partit i la seva butxaca.
Valoració:88menosmas
Per partido popular, fa mes de 10 anys
ja,ja,ja, ja la tenim imputada!!
Valoració:46menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
Foraviler, la comparació entre pp i CiU és molt difícil de poder-se fer. El pp és bàrbar. CiU és civilització, amb tots els defectes que vulguem, però civilització.
Valoració:18menosmas
Per Viler, fa mes de 10 anys
Home, trobar una manera tercermundista de fer politica a una republica bananera conquerida i administrada pel tercer mon no es tan raro...
Si algun dia mos civilitzam, tendrem els politics que mos mereixerem, perque som noltros qui els triam.
Valoració:13menosmas
Per Foraviler, fa mes de 10 anys
El PP hauria d'aprendre de CIU. Aquests estant a la oposició han estat capaços de forçar al govern a impulsar polítiques no voldria fer. Utilitza el seu lideratge per "governar des de l'oposició". En canvi el PP utilitza la seva majoria únicament per destrossar l'actual equip de Calvo tot e possible. La política destructiva només beneficia al qui la realitza, i sempre perjudica als ciutadans.

Quina forma més rancia i parroquial de fer política. És tercermundista
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris