algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Calvo només acceptarà acords “puntuals” amb UM

Remarca que Cort continuarà sent governada en minoria i que en aquest mandat moltes propostes han tingut unanimitat

La batlessa de Palma, Aina Calvo, va assenyalar ahir que no descarta tenir "acords puntuals" amb UM a Cort per poder tirar endavant iniciatives en el ple "en pro de la ciutat". Això no vol dir, segons Calvo, que l'equip de govern format per PSOE i Bloc desitgi o estigui fent feina per recompondre les relacions amb els ex socis de govern. Aquest plantejament no està dins l'ordre del dia del nou Govern ni tampoc no és un dels objectius de l'agenda diària dels responsables municipals.

Calvo va fer aquestes declaracions després que dilluns les agrupacions del PSOE i Bloc arribassin a un pacte amb UM respecte dels integrants de la Mesa del Parlament. Aquest acord amb UM va permetre investir, ahir mateix, la socialista Aina Rado com a presidenta del Parlament. A canvi del seu suport, la uemita Isabel Alemany ocupa la vicepresidència primera de la Cambra. Aquest acord, entre els recentment expulsats del Govern a les tres institucions i el nou Pacte, es va produir per evitar que el PP recuperàs la presidència del Parlament després de la dimissió de Maria Antònia Munar al capdavant d'aquesta institució. La resposta de Calvo venia en funció de les crítiques per part del PP que han acusat els socialistes de fer el que sigui per "mantenir les butaques", segons va criticar ahir el president d'aquesta formació, José Ramón Bauzá.

No obstant això, la primera vara, en declaracions a la premsa, va voler remarcar el fet que des de l'inici de la legislatura i quan es va subscriure el pacte de govern s'han presentat moltes propostes que en el ple s'han aprovat per la unanimitat de tots els grups polítics de l'Ajuntament perquè totes les formacions, inclos el PP, han coincidit a donar-hi suport. "Aquest és un objectiu que hauríem d'intentar repetir amb més freqüència", va destacar Calvo. Sobre aquesta qüestió, la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, present a la compareixença, va negar un "acord" entre PSOE i UM per poder repartir-se els llocs a la Mesa.

Tot seguit va indicar que el que hi ha hagut és "un acord de la Mesa parlamentària", formada per diferents grups als quals "no els semblava bé que el PP n'ostentàs la presidència". Així, tant Santiago com Calvo insistiren que els respectius governs "continuen en minoria" i "no s'ha arribat a cap acord" amb UM, a més de precisar que la decisió sobre la composició de la Mesa ha estat "una negociació puntual". De fet, la regidora d'UM a Cort Cristina Cerdó ja va dir dilluns que amb consens és possible governar en minoria mitjançant acords concrets per aprovar propostes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris