algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

“La moció de censura plana com un fantasma”

Cerdó desmenteix acords per fer fora Calvo, a qui acusà de tenir “tics antidemòcrates”, però admet que amb consens l'actual govern és viable

116856

Cerdó va tornar a acusar Calvo de tenir "tics antidemocràtics".

M.À.Cañellas

La regidora d'UM Cristina Cerdó desmentí ahir la possibilitat de presentar una moció de censura immediata per part del PP amb el suport d'UM en contra de la batlessa de Palma, Aina Calvo. I ho va dir amb aquestes paraules: "La moció de censura és un fantasma que sembla que sobrevola les tres institucions: el Govern, el Consell i l'Ajuntament de Palma. Quan hi hagi una proposta del PP sobre això, si és que hi és, UM l'estudiarà i decidirà el millor per als ciutadans".

Després del ple extraordinari de Cort, convocat per acceptar les renúncies dels edils Rafael Duran (PP) i Miquel Nadal (UM), Cerdó carregà contra Calvo i assegurà que s'oblida dels ciutadans, només "per mantenir la cadira". La regidora afirmà que la gent espera "molta feina dels polítics i poca politiqueria" i comprometé la seva responsabilitat de gestió al capdavant d'Emaya amb l'objectiu de "respondre a les necessitats de la ciutat".

Cerdó acusà la batlessa d'haver dit que no acceptaria els acords que adopti el ple municipal, una actitud que tornà a qualificar d'"antidemocràtica". "El fet que no pensi acatar les resolucions que prenguin en aquest Consistori els qui hi tenen majoria i que no vulgui convocar les juntes generals, em semblen tics d'una persona que pot tenir moltes qualitats però que no és demòcrata", repetí l'edil d'UM en declaracions als periodistes.

Recordà, així, que el PP té majoria a la Sala amb 14 regidors i atribuí a Calvo haver adoptat una "decisió irresponsable" per haver deixat el govern "en minoria absoluta". No obstant això, admeté que en la situació actual de l'Ajuntament "és possible un executiu amb voluntat de consens, amb voluntat d'escoltar els ciutadans i que presenti propostes adequades", precisà. De la mateixa manera, manifestà que acceptarà les determinacions que pugui prendre la junta general del Consistori sobre Emaya, empresa pública que presideix, en el cas que decideixi substituir-la en aquest càrrec. Cerdó afirmà que el fet que ella hi continuï de presidenta és "totalment legal".

"Tan il·legítima és la meva posició com a màxima responsable d'Emaya com la seva com a primera edil, perquè els vots que em feren a mi presidenta són els mateixos que a ella la convertiren en batlessa d'aquesta ciutat".
Sobre les acusacions de presumpte proveïment irregular de fons en la campanya municipal d'UM, formulada per diversos imputats en el cas Maquillatge, Cerdó declarà que "el problema del finançament il·legal és un tema latent que cap partit no ha volgut abordar". "Amb tot el que està passant, crec que s'ha de tractar de manera seriosa i contundent i que la Justícia hi decidirà". La regidora afegí que el finançament il·legal no és un problema que afecti solament UM. A tall d'exemple, esmentà els casos Filesa i Eivissa Centre, "que han tocat el PSOE".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris