cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El PP deixà les empreses de Cort amb pèrdues milionàries

En el seu darrer any de mandat, 4 dels 5 ens municipals tenien un dèficit conjunt de 7 milions i en dos es van cometre “actes delictius”. Ara, els populars -sense governar- volen recuperar-ne la gestió

El PP deixà quatre de les cinc empreses municipals de Palma amb dèficits econòmics milionaris i una d'elles, la Funerària, en situació de fallida tècnica. A més a més, almanco dues d'aquestes cinc empreses públiques (EMOP i Funerària) han estat objecte d'"activitats delictives" per part dels regidors del PP titulars d'aquests ens públics. Ara, el PP ja ha engegat l'estratègia de prendre al PSOE i BLOC el control d'aquestes cinc empreses, les mateixes que deixà amb aquesta situació de dèficit. A més, ho vol fer abans d'obtenir el govern municipal, o sigui abans de presentar la moció de censura. Una estratègia que per al portaveu del PSOE a Cort, José Hila, resulta una maniobra estranya, ja que el control de les empreses municipals -que acaparen el 40% del pressupost- sempre recau al Govern.

Les pèrdues econòmiques d'aquestes empreses quan el PP abandonà el 2007, el govern i la gestió d'aquestes entitats, s'elevaven en el seu conjunt als 7 milions d'euros. La Funerària tenia un deute d'1,8 milions d'euros; Emaya, 1,6 milions; l'SMAP, 1,4 milions; i l'EMT, 2,11 milions de pèrdues. L'únic organisme que acabà l'exercici amb un romanent positiu va ser l'EMOP, amb beneficis de 2,2 milions. Així ho indiquen els resultats dels exercicis de Comptes de pèrdues i guanys de les empreses municipals de propietat íntegrament municipal des dels anys 2003 fins al 2008. El 2004 i el 2005 només SMAP i l'EMOP acabaren amb pèrdues. A mesura que avançava el mandat, els dèficits es van estendre cap a la resta d'ens municipals.

El regidor d'Hisenda, Andreu Alcover, indica, a més que els beneficis de 5,9 milions el 2005 i 4,9 milions el 2006 de l'EMT poden considerar-se "ficticis". Aquest superàvit provenia de la venda d'una parcel·la de les antigues cotxeres al Polígon de Son Castelló per 4,7 milions i 2,8 milions i com a conseqüència del reconeixement del crèdit de 3,3 milions d'euros a favor de l'EMT per part de l'Agència tributària.

Alcover assegura que la feina d'aquests dos anys i mig ha estat "sanejar" el deute d'aquestes empreses. A banda del malbaratament de recursos, aquests dèficits van lligats als presumptes casos de malversació de fons públics que s'han destapat aquest mandat. L'exregidor d'Urbanisme Rodrigo de Santos, actualment a la presó, va gastar més de 50.000 euros amb la targeta Visa de l'EMOP. Aquesta activitat es va concentrar bàsicament el 2005.
Aquell any, l'EMOP va acabar l'exercici amb pèrdues de 353.482 euros. L'altra empresa que acumulà un endeutament fins al punt de plantejar-ne la privatització va ser l'EFM. La Funerària també ha estat víctima de "conductes" presumptament corruptes per part de l'expresidenta, Marina Sans. L'actual regidora del Partit Popular a Cort està imputada per utilitzar els doblers d'aquesta empresa per pagar-se viatges personals. L'SMAP, que presidia el també el regidor 'popular' Àlvaro Gijón, tingué un sobrecost de 7,4 milions d'euros en la construcció del polèmic aparcament d'Antoni Maura.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per El comte Mal, fa mes de 10 anys
I les seves amb guanys milionaris. Salut.
Valoració:1menosmas
Per tonina, fa mes de 10 anys
Aixó ho saben fer molt bé els dretans , i amb la presidència de aquestes empreses , taparan la seva anterior gestió que la seva i donaràn la culpa als "mopis" que hi ha ara.Quin panorama més térbol.
Valoració:3menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys
Clar ara volen entrar per tal de fer net el desastre que feren els seus amiguets un parell d'anys enrera! VENGA JA LLADREEEES! sou uns... POLÍTICS! si, això, ara la paraula polític és un insult!! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! POLÍTIC! I DEL PP!!

Matas, mallorca no perdona!
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris