muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Grosske considera que UM ha trencat el Pacte

“Un partit que no compleix el Pacte no pot continuar governant a Palma”, afirmà ahir el regidor d'Esquerra Unida

Que Unió Mallorquina no exigís ahir la dimissió de Miquel Nadal a l'Ajuntament de Palma és, per Eberhard Grosske (EU), un incompliment del Pacte. "Només fa dos mesos" que s'acordà el codi ètic, recordà. "Un partit que no compleix el Pacte no pot continuar governant a Palma", declarà ahir el regidor de Cort, en un passadís, durant la sessió plenària municipal. Grosske féu aquestes declaracions el migdia, quan tothom era a l'expectativa de la trobada de la direcció uemita, prevista per al vespre. Fou clar: UM no havia de "recomanar" ni "convidar" Nadal a deixar el càrrec, li ho havia d'"exigir".

Finalment, però, no demanaren cap dimissió. Miquel Nadal, per la seva banda, mentre Grosske parlava, era dins del ple intentant aparentar normalitat. Fins i tot, hi intervingué quan es parlà de Bellavista. Això sí, quan en sortí un moment, fou perseguit per una munió de càmeres de televisió, per si parlava. Quedaren al passadís una bona estona, esperant que tornàs, però ell ja tornava a asseure; els havia esquivat per una altra porta. La continuació de Nadal a Cort és un problema que pot afectar totes les institucions. Així ho indicà Grosske, que digué que en una pròxima reunió del Pacte "es prendrien decisions". Amb tot, el PSM no vol vessar sang més enllà de Cort i intenta que el Govern i el Consell quedin lliures d'aquesta recaiguda de la crisi.

En aquest context, Julio Martínez (PP) encara afegí més llenya al foc en el ple. Així, acusà Grosske de "fer el ridícul" per no haver deixat l'equip de govern, tot i que en un ple s'havien fet fora dos alts càrrecs del seu partit que treballaven per l'Ajuntament: Emylse Mas i Sara Mulet. L'esmena als pressuposts que serví per fer-los fora la presentà el PP i s'aprovà amb els vots d'UM. Ambdues formacions pretenien castigar les dues membres d'EU per protestar contra la corrupció en una sessió anterior.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cresques, fa mes de 11 anys
Però Grosske governa amb el vot d'UM i MAM evita l'acció judicial amb el vot dels amics de Grosske. Sabeu que ès un "cantamanyanas"?
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris