muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Bellavista veu el final del túnel

Després de 70 anys, el ple de Palma obre les portes perquè la urbanització rebi els serveis bàsics que té qualsevol barri. Els veïns esperen il·lusionats que les obres comencin d'aquí a un any

114862

Iolanda Garví, regidora d'Urbanisme, davant Francisco Donate, regidor d'Infraestructures, durant el ple municipal d'ahir.

J.Morey.

El ple de l'Ajuntament de Palma aprovà ahir per unanimitat el primer tràmit necessari per regularitzar la situació de la urbanització de Bellavista. Encara manquen altres passes, com l'exposició pública, la redacció dels informes corresponents i l'aprovació final. El procés, si tot va bé, s'acabarà devers el pròxim gener. Així, d'aquí a un any, podrien començar les obres per dotar el barri dels serveis bàsics, com l'enllumenat públic, l'asfaltge dels carrers, la connexió amb la xarxa de clavegueram i els col·lectors d'aigües pluvials i la recollida de la brossa, entre d'altres.
El 2011 Bellavista podria començar a formar part plenament de la ciutat. "Encara queda molt per avançar, però estam contents perquè ja veim el final del túnel i fa un any no el vèiem", explicà ahir la secretària de la Junta de Compensació de Bellavista, Maria Ramis. En una intervenció en el ple la veïna recordà que feia 70 anys que esperaven una solució i agraí el suport dels veïns.

Per la seva banda, la regidora d'Urbanisme, Iolanda Garví, reconegué que era una solució que arribava "amb 70 anys de retard". Destacà que l'aprovació de la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbanística de Palma, que permetrà que Cort integri la urbanització, era "una proposta que neix del consens dels veïns", en què havien treballat els darrers dos anys. Fins i tot el regidor d'UM Miquel Nadal trencà el silenci per dir que el seu partit votaria a favor de la proposta. "Encara record els veïns manifestant-se moltes vegades exigint un dret", afegí. El responsable municipal de Benestar Social, Eberhard Grosske (Bloc), digué que el de Bellavista era el típic cas "en el qual l'Administració mira cap a una altra banda durant molt de temps". La regidora Lourdes Bosch digué que el PP també hi votaria a favor i indicà que, la legislatura passada, els populars ja havien començat a estudiar una via per solucionar el problema, malgrat que era diferent de la que finalment s'aprovà ahir.

Julio Martínez afirma que el palau de congressos inquieta el sector turístic

En el ple municipal d'ahir s'anuncià l'aprovació per part del Consell de les modificacions del Pla General on s'ha de fer l'hotel del palau de congressos. Aprofitant l'avinentesa, el regidor popular Julio Martínez demanà si hi havia cap novetat sobre les negociacions amb el Grup Barceló. La regidora d'Urbanisme, Iolanda Garví, respongué que no i que quan hi haguessin de dir alguna cosa ja la dirien. Amb tot, Martínez respongué que a la Fira de turisme de Madrid, Fitur, "els empresaris turístics m'han transmès la preocupació. La informació que ens dóna Cort no és la mateixa que ens dóna el sector turístic, afirmà.

La Policia Local es queixa que l'Ajuntament els té "només per posar multes"

Jaume Garau, portaveu del sindicat de la Policia Local (CSI-CSIF), parlà en el ple arran de la proposta del PP, que l'equip de govern ja pensava complir, perquè Cort pagui la defensa dels policies que el juliol entraren a una mesquita per cercar un motorista que conduïa sense casc i que ara són imputats per un delicte de lesions. Reclamà més suport de l'Ajuntament i lamentà que hagin hagut d'aguantar mofes de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. A més, es queixà que els tenien "només per posar multes". Criticà que, encara que patrullassin per una zona on avisaven d'un delicte, des de l'112 no els passaven la trucada a ells, sinó que la passaven a la Policia Nacional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris