nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Cort esbucarà el Sayonara amb el pla E d'enguany

Hi farà un aparcament per als veïns. Abans, però, ha d'arribar a un acord d'expropiació amb els amos

L'Ajuntament de Palma aprofitarà el nou fons estatal d'inversions locals per esbucar l'antic hotel Sayonara, un símbol de la lluita veïnal al barri del Terreno. El projecte de Cort, que s'haurà d'executar dins aquest 2010 tal com estipula el pla E, preveu la construcció d'un aparcament arbrat en superfície en el mateix solar en què actualment hi ha aquest edifici per un cost de 366.379 euros.

La batlessa de Palma, Aina Calvo, va anunciar ahir aquesta proposta aprovada en junta de Govern. Amb tot, encara està pendent l'acord amb els amos perquè aquesta zona sigui de titularitat pública. Això implicaria iniciar el tràmit per comunicar als propietaris de l'immoble l'expropiació. Així, el projecte preveu començar les obres el mes de maig.

L'enderroc d'aquest hotel ha estat aturat en nombroses ocasions. De fet, l'any passat l'Ajuntament ja va anunciar que esbucaria el Sayonara dins el 2009, però va preferir no tirar endavant la demolició justificant-ho amb la falta de doblers. Ja fa 30 anys des de la primera vegada que l'Associació de veïns del Terreno va enviar un escrit dirigit al llavors batle del Consistori de Palma demanant-li una desratizació i un major control sobre l'antic hostal Sayonara del carrer Josep Vilallonga.

La lluita contra la degradació d'aquest immoble es va iniciar poc abans de la transició democràtica i encara avui continua vigent com el "símbol de la lluita veïnal" del barri. De fet, els residents han denunciat la falta d'aparcaments de la zona. "L'objectiu del projecte és recuperar un espai públic i disminuir la pressió de vehicles particulars a la via pública", destacà Calvo.

Pels veïns, el Sayonara s'havia convertit en un estendard de les reivindicacions sobre els interessos d'un barri que intenta sortir de la "degradació urbanística" en què l'han immers els successius governs municipals. Ahir però, la junta de Govern féu la primera passa: instar Cort a dur a terme la gestió urbanística de l'expropiació. Si no és possible arribar a un acord amb els amos del solar, el Consistori té fins al 4 de febrer per presentar-hi un altre projecte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris