muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Calvo afegeix pressió a la direcció uemita

La batlessa diu que dilluns és un “dia rellevant” perquè UM “apliqui” el codi ètic a Miquel Nadal

La batlessa de Palma, Aina Calvo, afegí ahir pressió a la direcció d'Unió Mallorquina, que es reuneix dilluns horabaixa en un consell polític. Digué que dilluns seria un "dia rellevant" perquè UM "apliqui" el codi ètic al portaveu a Cort i regidor dels uemites, Miquel Nadal.

L'aplicació del codi ètic, tenint en compte que Nadal no ha dimitit, implicaria que el partit suspengués de militància l'exconseller de Turisme.

Així, en cas que Nadal continuàs com a regidor, que és l'opció més previsible perquè ni el partit ni la batlessa no el poden fer cessar d'un càrrec electe, quedaria en una situació semblant a la dels darrers temps del diputat Bartomeu Vicens al Parlament. És a dir: seria encara regidor, però no ho seria d'UM i aniria per lliure. Això pot fer encara més inestable el Pacte a Cort, que, comptant-hi Nadal, supera tan sols per un regidor el nombre de representants de l'oposició del Partit Popular.

La batlessa, que féu aquestes declaracions quan presentava els projectes del nou fons d'inversions estatals, hi afegí que havien "donat un marge prudencial" a UM perquè prengués una decisió sobre la situació de Miquel Nadal a l'Ajuntament de Palma. Per això, reclamà que els uemites "compleixin el pacte, com s'ha exigit des del principi".

El codi ètic preveu la dimissió i, en cas que això no es faci de manera voluntària, el cessament de qualsevol càrrec polític del Pacte en cas que estigui imputat en un procés judicial i un jutge li apliqui mesures cautelars. A Nadal, que està imputat en el cas Maquillatge, el jutge li va retirar el passaport.

Miquel Nadal no vol dimitir

El regidor Miquel Nadal no vol dimitir, no té intenció de fer-ho. Ja ho comunicà quan deixà el càrrec de conseller de Turisme i hi ha insistit diverses vegades. Segons Nadal, està compromès amb els electors i per això no pot abandonar el càrrec de regidor per al qual fou elegit. De fet, participa amb normalitat en els plens municipals, com si no passàs res. En el darrer, el de Son Bordoy, demanà al Partit Popular que acostàs posicions amb el Pacte i intentà aconseguir un gest conciliador entre l'equip de govern i l'oposició. Ara bé, això resulta força tens, sobretot amb Eberhard Grosske (EU), que demana la dimissió de Nadal sempre que pot.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francesc, fa mes de 11 anys
Hi ha autèntica fixació per demanar dimissions i cap demanar explicacions a qui s'han de demanar.És Miquel Nadal qui ha de presentar renúncia del seu càrrec a Cort.Però no ho fa perque hi pot més el seu ego què no el deure de sacrificar-se pel seu partit.El seu orgull el supera i no hi sap estar a l'alçada.És possible fer projectes per Palma sense pressió d'una dreta encara per civilitzar, però abans, han d'aprendre lliçons d'humilitat cosa mai interioritzada des de posicions conservadores a Mallorca.S'haurà de trobar sortida digna a tal situació.Sabeu quina és: Feu-la efectiva i compliu el Pacte Ètic sinó, no sereu dignes de tornar alçar els ulls i d'assegurar haver complit la vostra obligació.Miquel Nadal,TORNA-TE'N A CA TEVA.
Valoració:1menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 11 anys


Aina, si no t'agrada estar d'Batlessa amb el vot de Miguel Nadal ja saps el que has de fer. Dimiteix i ves a Madrid.


Valoració:1menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 11 anys


Aina, si no t'agrada estar d'Batlessa amb el vot de Miguel Nadal ja saps el que has de fer. Dimiteix i ves a Madrid.


Valoració:5menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
El que ha de fer na Calvo és plantejar una qüestió de confiança, Quina gent més impresentable tots aquests que es carreguen la presumpció d'innocència!!

Calvo i Grosske dimissió
Valoració:4menosmas
Per tomeu, fa mes de 11 anys
Cresques, en Nadal pot agradar més o menys (a mi tampoc m´entusiasma), però el que dius és una pardalada solemne. En Nadal hagués pogut ser batle pactant amb el PP. És gràcies a UM que na Calvo i en Grosske governen, no al revés. I si na Munar ha evitat l´acció de la justícia amb aquest pacte, no sé què p. fa dia sí dia no anant a (no) declarar a cal jutge. En quin món vius??
Valoració:8menosmas
Per Jofre, fa mes de 11 anys
La política és un caxondeo, IMPRESENTABLES!!!!!!
ELECCIONS JA!
Valoració:1menosmas
Per Cresques, fa mes de 11 anys
Fantasmes!. Gràcies al PSOE i al Bloc, Nadal és al govern i Munar evita l'acció de la justícia.
Valoració:-3menosmas
Per Joana Maria Frau G., fa mes de 11 anys
Nadal no té vergonya, i per ara UM tampoc. Nadal dimissió!!!
Valoració:-2menosmas
Per Joan, fa mes de 11 anys
Entre en Nadal i en Groske estau ben arreglats per Ciutat.
Valoració:4menosmas
Per un macer de la Sala una altra vegada, fa mes de 11 anys
Està molt bé, però que també faci dimitir en Grosske, per haver malmès la imatge de la Sala i haver barrobinat el pacte.
Grosske a Moscou ja.
Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris