algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Quin futur tindrà Son Bordoy?

Els polèmics camps de Son Bordoy havien d'allotjar el recinte firal. Ara, el projecte per fer-hi habitatges de preu protegit ha quedat frenat i Cort provarà d'imposar-hi una sèrie de canvis

114528

Simulació en tres dimensions dels habitatges (en blanc) del projecte que el Govern ha acceptat per a Son Bordoy.

La possibilitat que el recinte firal es faci a Son Bordoy ja ha quedat descartada, però, amb la frenada del projecte d'urbanització per fer-hi habitatges protegits que impulsava el Govern, el futur d'aquests camps al nord del Molinar encara no és aigua clara. D'entrada, cal dir que Cort, tot i que s'ha oposat a alguns aspectes clau del projecte que havien acceptat el Govern i el Consell de Mallorca, continua creient "convenient i oportú" que s'hi construeixin els habitatges prevists.

Això vol dir que és gairebé segur que s'edificarà a Son Bordoy, ja que les tres institucions hi estan d'acord, malgrat l'oposició dels ecologistes i d'entitats veïnals. Amb tot, la posició de l'Ajuntament hi és determinant, cal un informe seu per tirar endavant la proposta i, segons la llei, és vinculant. Com que el Consistori exigeix una sèrie de canvis al projecte que ha acceptat el Govern, és ben probable que aquests s'acabin fent. A més, ara, altres entitats poden proposar-hi més modificacions.

Un dels canvis que reclama Cort i que en pot canviar més l'aparença és el de la zona verda: s'oposa que els blocs d'habitatges estiguin repartits enmig d'un parc. Cort reclama una sola zona verda, sense edificis, concentrada, que sigui més fàcil de mantenir i de controlar per Parcs i Jardins. La regidora d'Urbanisme, Iolanda Garví, digué divendres que l'esquema de fer les cases enmig de la zona verda responia a un urbanisme propi "dels anys seixanta i setanta", superat, que a Palma ja havia "fracassat" abans.

Un altre dels aspectes que Cort podria canviar és el nombre d'immobles que s'hi han de fer. Ara es preveu que n'hi hagi 846, però, segons Garví, l'informe vinculant que han de redactar "pot rebaixar-ne la xifra", si fos necessari, per adequar-los a la densitat del Molinar. A més, la Sala vol fer que els edificis siguin homogenis amb els de la resta del Molinar que, com es veu a la imatge, són més baixos que els que s'han previst, que havien de ser de set pisos.

Això vol dir que es rebaixarien a quatre plantes a la part sud (a dalt, a la imatge) i a sis a ponent (a la dreta). Si es fan menys altures i no es retalla el nombre de pisos ni la mida, pot ser que calgui construir més; la zona verda es pot reduir fins a 4.000 metres quadrats. La incògnita pendent són els 20.000 metres quadrats de sòl d'ús terciari (a baix a l'esquerra, a la il·lustració). Tant pot ser que s'hi faci un centre comercial com botigues, oficines o, fins i tot, instal·lacions turístiques.

Hi haurà més protestes

A la ponència tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme del Consell de Mallorca, que aprovà un informe vinculant a favor del projecte d'urbanització de Son Bordoy, el representant del Grup Balear d'Ornitologia, Macià Blázquez, ja s'hi oposà. Segons l'acta d'aquella reunió, Blázquez argumentà que es faria "un nou barri que tindrà problemes de pressió i de deteriorament de la trama urbana i de la seva qualitat, fet que s'agreuja amb la implantació, a part de l'ús residencial, de l'ús comercial que permetrà la instal·lació de grans superfícies".

Tot i això, el Consell donà suport a la proposta de fer 846 pisos a Son Bordoy per pal·liar la manca d'habitatge de preu protegit. Cort, tot i que hi vol canvis, també el defensa. Malgrat la decisió del Govern d'obrir un nou període de debat per aconseguir més suport, el GOB i la majoria d'entitats veïnals no volen ni sentir a parlar que s'edifiqui a Son Bordoy. De fet, n'exigeixen la protecció íntegra. Així, és més que probable que les protestes continuïn.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Margalida Quetgles Veny, fa mes de 10 anys
Son Bordoy del Molinar, hauria de quedar com un parc natural, una zona verda, que casi no hi ha res verd pel Molinar , estic totalment en contra en la construcció de vivendes; és una zona històrica de verds, vaquesi i altres animals.

Per jo m'agradaria que quedás amb aquesta mateixa fisonomia, la de sempre,
El Molinar no semblerá el mateix en tot alló construït.
Salut i sort.
Valoració:3menosmas
Per es gobero oiat, fa mes de 11 anys
Un temps el GOB canviava de tant en tant de president, ara pel que es veu tenen un president perpetu. El Blázquez, que acabat el mandat de president insular ha reenganxat de president interinsular i supòs que ara repetirà de president universal. El que fan per perpetuar-se a la poltrona i seguir acumulant titulars. ...
Valoració:2menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 11 anys
En lloc de 4 i 6 pisos, se poden fer de 3 i 4 pisos, una planta baixa i dos soterranis, en total 6 o 7 altures.
Ses illes (o maçanes) se poden fer de 50X50 metros, deixant un pati o clastra de 40X40 metros, es carrers almanco 10 metros de ample.
Ets habitatges només an els pisos per damunt sa planta baixa, es soterranis per servir de aparcaments i servicis, i sa planta baixa per locals comercial i altres servicis.

Entre poblats o nuclis de població ha de haver almanco 200 metros, i es radi màxim de cada poblat no ha de passar de 150 metros (uns 70 hectometros quadrats).

Valoració:1menosmas
Per Un del GOB, fa mes de 11 anys

Ciment, ciment i més ciment!!! tots son iguals!!!

Valoració:1menosmas
Per Quin futur!!!, fa mes de 11 anys
Quin futur tindrà El Lluís Sitjar? Quin futur tindrà el Parc de Sa Riera?Quin futur tindrà la Falça Verda? Que diu el GOB?
Valoració:13menosmas
Per Parc Sí, recintes NO, fa mes de 11 anys
En el Fortí no volem Recintes Firals, volem un Parc, equipaments culturals, deportius i socials.
Valoració:15menosmas
Per Anònim, fa mes de 11 anys
El GOB no és més que un grup als peus del partit polític que li va bé. Una banda de...
Valoració:5menosmas
Per Kalodian, fa mes de 11 anys
Son Bordoy ha de ser verd. Ni habitatges, ni macrosuperfícies comercials, ni recintes firals.
Valoració:8menosmas
Per molinar lliure, fa mes de 11 anys
No vaig veure el GOB oposant-se al centre de transeünts de l'Ajuntament. Ni tampoc belant quan s'urbanitzà tota sa Gruta -que és ben dins el Torrent Gros-.

Vaja quina guarda, ara apareixen. Segur que per Son Bordoy no els han encomanat cap informe a ells o a alguna empresa afí.

Els veinats del Molinar no volem Son Bordoy urbanitzat, però tampoc volem paparres verdes com aquests del GOB.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris