nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

El menjador de Patronat Obrer no tancarà portes

L'acord entre Cort i la propietària del local per renovar-ne el lloguer cinc anys més resol la continuïtat d'un servei que, en plena crisi, havia de desaparèixer aquest 2010

114412

El menjador del Patronat Obrer ofereix àpats diaris.

Miquel Àngel Canals

Finalment, el menjador social del carrer del Patronat Obrer no tancarà les portes i continuarà oferint àpats al centenar de persones amb risc d'exclusió que cada dia passen per aquest local situat al barri de Pere Garau.
L'Ajuntament de Palma -que només té la competència de posar-hi l'espai físic- ha arribat a un acord amb la propietària del local, Catalina Tugores, per renovar-ne el contracte de lloguer al Consistori per un període de cinc anys més. Cort pagarà una mensualitat de 3.000 euros, abonada per endavant, i la quantitat es revisarà cada any segons les fluctuacions de l'IPC.

La continuïtat d'aquest menjador perillava i el consell que en gestiona el servei -a través de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS)- fins i tot va anunciar el darrer trimestre de l'any passat que deixaria d'oferir aquests àpats perquè el contracte de lloguer finalitzava el 31 de desembre de 2009 i la propietària del local havia decidit dedicar l'espai a altres activitats. Per solucionar el problema, l'IMAS havia resolt traslladar el menjador i diversificar-lo a Ca l'Ardiaca, al Centre Turmeda i a Sa Placeta, però la notícia va suposar un cop dur per a aquestes entitats en un dels pitjors moments de crisi, en què amb menys recursos havien de fer malabarismes per pal·liar la creixent demanda social, que s'ha incrementat de llavors ençà.

Cort també es va comprometre a fer-se càrrec d'aquest sector d'usuaris, fins al punt de considerar que els transeünts que tinguin sostre i estiguin empadronats a Palma vagin a fer les menjades a les instal·lacions provisionals del Servei d'Acollida i Promoció Sociolaboral (SAPS) estrenades fa poc al Molinar. Aquest dóna una atenció específica sobre les necessitats bàsiques d'alimentació i higiene de les persones majors d'edat, residents o transeünts que estan en situació d'exclusió social o en tenen un alt risc. A més a més, facilita un servei d'higiene a disposició de qualsevol persona. Amb aquest acord, es cobreix una demanda social necessària i es garanteix la continuïtat d'aquest menjador, que fa més de 10 anys que funciona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris