nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Els palmesans pagaran enguany les mateixes taxes que el 2009

La majoria queda congelada, però hi haurà descomptes per a famílies amb pocs ingressos. 3.800 llars podran abonar la meitat de l'impost del fems

Ni estalvi ni encariment. Les taxes i els imposts municipals d'enguany a Palma són, en bona part, com els de l'any que acabam de tancar. Així ho va confirmar ahir migdia el regidor d'Hisenda a Cort, Andreu Alcover, en una conferència de premsa. La congelació es desprèn d'un acord de l'equip de govern pres per unanimitat que, segons sembla, durarà tan sols un any. Ahir Alcover explicà que la possibilitat d'allargar-la un any més depenia de l'evolució l'Índex de Preus del Consum (IPC) durant el 2010 i, és clar, de la voluntat política de la direcció de la Sala.

A banda, però, moltes de les taxes municipals inclouen descomptes i bonificacions per a famílies amb pocs ingressos o casos especials. El 25 de gener, per exemple, s'acaba el termini per sol·licitar el "pagament a la carta" de l'Impost de Béns Immobles (IBI). Amb aquest mètode, els ciutadans poden pagar en terminis i amb descomptes de fins al 5%. En el cas de l'IBI, però, tot i que el Consistori no l'augmentarà i que ha renunciat a fer la revisió del cadastre, que hauria implicat un augment segur en molts immobles, pujarà igualment. L'Estat l'incrementa un 2% cada exercici i els ajuntaments no ho poden evitar.

20 milions

Amb tot, segons el regidor d'Hisenda, renunciant a la revisió cadastral, Cort evitarà que els ciutadans abonin entre 10 i 12 milions d'euros. De fet, si l'Ajuntament apujàs els impostos, tal com fa cada any, entre un 3% i un 4%, els palmesans encara haurien de pagar entre 8 i 10 milions més. Per això, Alcover diu que els ciutadans s'estalviaran pagar, en total, uns vint milions d'euros, encara que, de fet, satisfaran més o menys les mateixes taxes i imposts que l'any passat. Enguany s'han congelat també els preus dels autobusos de l'EMT, els serveis de l'Institut Municipal d'Esports i els dels centres culturals.

Arran d'una sèrie d'esmenes del Partit Popular a les taxes municipals, l'equip de govern pactà alguns canvis més. Aquest és el cas, per exemple, d'una reducció del 50% dels preus dels serveis municipals de manutenció i cura d'animals a les instal·lacions de Son Reus, en el cas de famílies amb rendes baixes. Així mateix pactaren una reducció de l'impost de circulació per als vehicles híbrids i la rebaixa de la taxa que s'ha de pagar quan s'hereten locals en terrenys urbans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris