nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Son Valentí ja mira cap a la Meca

El cementeri de Palma inaugura 39 tombes per enterrar-hi difunts musulmans. Els seus familiars podran així acomiadar-los segons l'Alcorà, una vella reivindicació del col·lectiu

Els ciutadans musulmans ja poden ser enterrats a Palma segons les seves creences. Es tracta d'una vella reivindicació, la de tenir llocs propis per a les tasques funeràries, que acaba de ser concedida. El cementeri municipal de Son Valentí ja disposa de 39 tombes per enterrar-hi persones de la religió musulmana. Aquests espais, de formigó, encara estan oberts i no han estat utilitzats.

Tanmateix, la Lliga Musulmana explicà ahir, a través del seu president, Francisco Jiménez, que ja han rebut sol·licituds de trasllat. Es tracta d'alguns difunts que fins ara descansaven en altres indrets de Mallorca.

Complint amb les tradicions musulmanes, totes les tombes estan orientades cap a la Meca. Allà seran introduïts els taüts dels finats, tot i que la tradició musulmana estableix que els cossos tan sols són enterrats amortallats (coberts amb llençols). El motiu és que les normatives municipals de l'Empresa Funerària Municipal (EFM) no ho permeten.

Malgrat la satisfacció general del col·lectiu musulmà pel nou espai, ahir tampoc no faltaren les crítiques perquè fa anys que la Lliga Musulmana demana la construcció d'un cementeri propi a Palma. La solució escollida finalment és una via intermèdia: condicionar un espai a Son Valentí que precisament es troba just a la banda esquerra de l'entrada.

Els musulmans també varen criticar l'escassa capacitat del terreny assignat, ja que tan sols caben 39 tombes en la parcel·la de 180 metres quadrats habilitada amb fons econòmics de l'anomenat pla E. Segons Francisco Jiménez, però, el col·lectiu musulmà resident a les Illes engloba prop de 30.00 fidels. “És clarament insuficient”, va advertir el president de l'agrupació. És per això, precisament, que el col·lectiu anuncià que continuaran amb la seva campanya per aconseguir que més municipis de Mallorca els cedeixin algun espai en les necròpolis.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Estudiantet, fa mes de 11 anys
Lo millor que se pot fer quan se veu una dona amb burka o mocador ès riure.

Valoració:3menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 11 anys
Aquest cementeri no ès musulmà. Aquesta gent engana o esta enganada.

Basta demanar a qualsevol musulmà que tengui cultura i dirà que ès pur folklore o superstició.
Valoració:1menosmas
Per Roget de l'Illa, fa mes de 11 anys
Per la independència i el socialisme, fora els fatxes mallorquins, cinquena columna de l'espanyolisme.
Valoració:0menosmas
Per gatell, fa mes de 11 anys
Un idiota no és un patriota. No al nacionalisme excloent.
Valoració:8menosmas
Per llobet, fa mes de 11 anys
El camí de l'exclusió no ens conduirà mai a la independència. Però els ases mallorquins mai no deixaran de ser ases: així ens va.
Valoració:3menosmas
Per Abd al Asis Bin Nasser, fa mes de 11 anys
Stop xenofòbia. Un nacionalista de dreta és un amic dels franquistes i feixistes que ens oprimeixen.
Valoració:0menosmas
Per Mohamed Garcia, fa mes de 11 anys
No al nacionalisme ètnicista i fonamentalista. Volem un nacionalisme obert i progressista. Fora fatxes.
Valoració:3menosmas
Per Patriota, fa mes de 11 anys
Pro xenofòbia. Son mallorquins tots els que hi viuen i treballen independentment de les seves creences.
Valoració:-3menosmas
Per Independentista, fa mes de 11 anys
Stop feixistes mallorquins. Els feixistes mallorquins són la cinquena columna de l'espanyolisme i ens impediràn l'accés a la llibertat del nostre poble.
Valoració:0menosmas
Per Corc, fa mes de 11 anys
M'estim més que m'enterrin amb els moros que al costat de mallorquins feixistes. Dit això, volem un cementeri per als que som rojos.
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris